Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba fotografija

"Dobrodošli" Bojana Mrđenovića u Gradskim galerijama Osijek

izložba, fotografije, Bojan Mrđenović, Osijek
arhiva VL
15.02.2012.
u 12:38

Fotografije donose potresnu priču obavijenu opnom vremena koje se nataložilo na njihove interijere. Ambivalentno nazvan „Dobrodošli“, ciklus tematizira posljedice demografske tranzicije u okolici Daruvara, Bjelovara, Kutine, Virovitice

Gradske galerije Osijek najavljuju otvorenje izložbe fotografija Bojana Mrđenovića. Naslov izložbe je "Dobrodošli", a otvara se u subotu 18. veljače 2012. u galeriji Waldinger u 20 sati.

Riječ je o ciklusu fotografija što ga je Bojan Mrđenović ostvario motivom napuštenih kuća. One donose potresnu priču obavijenu opnom vremena koje se nataložilo na njihove interijere. Ambivalentno nazvan „Dobrodošli“, ciklus tematizira posljedice demografske tranzicije u okolici Daruvara, Bjelovara, Kutine, Virovitice. Napušteni domovi, razbijeni kip Djevice Marije, odjeća koja već dvadesetak godina netaknuta visi u polomljenom ormaru, sve su to reprezenti jedne tihe mijene, odlaska sa sela u gradove, zaustavljeni u nekom trenutku i nepromijenjeni do danas...

Bojan Mrđenović rođen je 1987. godine u Virovitici. Diplomirao je na preddiplomskom studiju povijesti umjetnosti i informacijskih znanosti. Studira filmsko i TV snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Ova izložba ostvarena je u suradnji s galerijom Klovićevi dvori iz Zagreba, gdje je bila predstavljena od 18. do 29. siječnja 2012., u Kuli Lotrščak, u sklopu izložbenog programa “Brzo okidanje / Snapshot” galerije Klovićevi dvori.

Izložba u galeriji Waldinger ostaje otvorena do 4. ožujka 2012.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije