Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Apstrakcije američkog slikara Johnathana Robertsa

Djelo Johnathana Robertsa
arhiva VL
15.02.2011.
u 14:51

Za dvadesetak godina tek će nekolicini biti zanimljivi trendovi i politika današnjega vremena. Ja se, kao umjetnik, time ne bavim, stav je umjetnika koji najbolje opisuje ovu izložbu

Izložba slikara Johnathana Robertsa otvara se u četvrtak 17. veljače u 19 sati u galeriji Centra za kulturu Čakovec. Johnathan Roberts američki je slikar koji već šest godine živi i slika u Zagrebu, a sada se treći put samostalno predstavlja hrvatskoj publici. 

Sam slikar o svome umjetničkom radu kaže: „Ako suvremeni slikar želi biti zanimljiv svojoj i budućim generacijama, mora na originalan i dopadljiv način upozoravati na univerzalne istine koje uspješno odolijevaju prolaznosti vremena. Za dvadesetak godina tek će nekolicini biti zanimljivi trendovi i politika današnjega vremena. Stoga, kao umjetnik, ja se time ne bavim. Moje najnovije slike pokušavaju pokazati da, ako je ono za čim u životu težite osjećaj sklada, jedinstva i ispravnosti, onda ravnoteža i simetrija nisu neophodne“.

Johnathan Roberts rođen je 1974. u gradiću na Floridi, u blizini Orlanda. Slikati je počeo kao dječak, uz majku profesionalnu umjetnicu, a umjetnički razvoj nastavio je studirajući povijest umjetnosti i filozofiju estetike na sveučilištu Georgia. Godine 2005. osvojio je nagradu Best of Show na izložbi Independent Artists Salon u Teksasu. Ovo mu je treća samostalna izložba u Hrvatskoj.

Izložba je otvorena do 13. ožujka 2011. godine.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije