Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U skloništu sisak

Ukrali su im odrastanje uz mamu, umjesto njezine topline imaju hladni boks

Sklonište Sisak
Foto: Privatni album
1/7
19.03.2017.
u 23:49

Trebaju makar privremeni dom jer sklonište nije mjesto za štenad koja je tek počela živjeti, nemaju još ni dva mjeseca, informacije na 044/527-717

Njihov život tek je počeo, a već su naučili da je težak i da ne bira žrtve. Jer upravo oni žrtve su bića koje im je ukralo djetinjstvo, ukralo im je mamu, njezinu nježnost i toplinu.

Netko tko se zove čovjek izbacio ih je kao smeće. Ostavio ih je u šumi, bilo mu je svejedno hoće li preživjeti. Imali su sreću da ih pronađu, ali nisu imali sreću da završe u toplom domu. Smješteni su u sklonište, u hladni boks u kojem nema toplog tijela njihove mame, nema njezine sigurnosti i ljubavi. Sklonište nikako nije mjesto za odrastanje štenadi, oni hitno trebaju makar privremeni dom. Trebaju čovjeka koji će im pomoći da što prije zaborave sve loše što im se dogodilo, da ponovno budu zaigrani i veseli psići koji odrastaju okruženi ljubavlju.

U boksu skloništa stanuju i Tifany i Toscana. Volonteri udruge Sigurna kućica, koji psima pokušavaju olakšati vrijeme koje provode u skloništu, ističu kako je teško nositi se s emocijama kad vide napuštene životinje. Sve su željne dodira i pažnje, no ove dvije kujice su posebne.

- Ne odvajaju se, jedna drugoj su utjeha i nada, sigurnost i poznato lice u nepoznatom okruženju. Pametne su i umiljate, a obje su malog rasta, nemaju više od 10 kilograma - kažu volonteri. Dodaju da im je jasno kako bi zajedničko udomljenje bilo gotovo kao dobitak na lotu, no nadaju se da će makar istog dana otići u nove domove. Jer ne mogu zamisliti da jedna od njih ostane sama u boksu.

Svi psi su cijepljeni i čipirani, a ostale informacije možete dobiti u skloništu, odnosno na telefon 044/527-717. Pomoći možete i volonterima udruge Sigurna kućica koji ih obilaze, pronalaze privremene i trajne domove, brinu se oko najmanjih i najosjetljivijih. Pomoći im možete uplatom na račun otvoren u Zagrebačkoj banci, HR6723600001102587785, a što rade možete pratiti i na njihovoj Facebook stranici.

Komentara 2

DS
ds
12:56 20.03.2017.

Kolikoj djeci je uskraćen život uz mamu ,a VL rasplakao se nad psićima iako mnogi psi žive bolje od večine Hrvata.VL radi ovakvih tekstova prodaja vam je katastrofalna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije