Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljanje životinja

Srećko treba privremeni dom za oporavak od teških ozljeda

Srećko
Foto: Privatni album
1/6
01.07.2016.
u 16:56

Samo sreća spasila je štene pronađeno usred noći u šumi na Pehlinu, zavezano za drvo špagom koja mu se urezala duboko u vrat

Dali su mu ime Srećko, a dobio ga je s razlogom. Jer samo sreća spasila ga je od bolnog umiranja uz stablo u šumi na Pehlinu, za koje je bio zavezan.

Samo pukom srećom, usred noći, pronašle su ga djevojke koje su šetale svoje pse. Do Srećka dovelo ih je njegovo bolno zavijanje.

- Čule smo kako netko cvili i laje u isto vrijeme. Bojale smo se ići pogledati što je to, ali znatiželja je bila jača. U provaliji u šumarku vidjele smo malenog psića, starog možda koji mjesec, kako bespomoćno leži i ne može se pomaknuti s mjesta jer je vezan špagama oko cijeloga tijela, pa tako i oko vrata - kažu djevojke koje su o svemu odmah obavijestile volontere Društva za zaštitu životinja Rijeka. Oko psa širio se neobičan smrad, kad su malo bolje pogledale shvatile su da smrad dolazi iz otvorene rane na njegovu vratu. Špaga kojom je bio zavezan urezala mu se duboko u meso.

Volonteri su vrlo brzo stigli po psa i odjurili s njim u Veterinarsku stanicu Rijeka, gdje su uz visoku profesionalnos veterinari pokazali i susretljivost i suosjećanje.

- Srećkove rane očišćene su i zašivene, za sada je dobro. Ide na terapije i to će potrajati. Najvažnije nam je da mu nađemo smještaj u stanu, kako se liječenje ne bi zakompliciralo - ističu volonteri, jer sklonište nije mjesto u kojem se Srećko može oporavljati. Nadaju se i da će policija pronaći onoga tko ga je zavezao i ostavio usred ničega.

Uz smještaj Udruga treba i pomoć za veterinarske troškove, jer liječenje bi moglo potrajati. Uplatiti možete na račun Udruge, IBAN: HR0223400091117016982 PBZ, poziv na broj 1117016982; devizni račun: HR9524020061100689037, SWIFT ESBCHR22 ERSTE, s naznakom: "Za Srećka". Ako imate bilo kakve informacije o mogućem zlostavljaču nedužne životinje, javite im.

Komentara 4

Avatar Linux
Linux
17:14 01.07.2016.

pa to samo moze i.diot uraditi

OS
osica
18:56 01.07.2016.

Postoji li na kugli zemaljskoj okrutnije biće od čovjeka? Ovako nešto učiniti može samo "bolesnik u gl .vu." Normalno ljudsko biće definitivno , ne.

YN
yes_no
23:30 01.07.2016.

Stvarno nekoga treba dobro napendrečiti. Na muke staviti životinju i ostaviti ju.. Zvijeri u ljudskom obliku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije