Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme u Osijeku

Oluja rušila stabla, kiša poplavila dvorišta u kojima su psi

Azil Nemetin
Foto: Privatni album
1/14
28.06.2016.
u 15:58

Osim straha zbog grmljavine, niti jedan pas u azilu u Nemetinu nije ozlijeđen, a uništen je samo jedan boks

Nevrijeme koje je pogodilo Osijek nije zaobišlo ni azil Udruge Pobjede u Nemetinu. Grmjelo je, sijevalo, nebo se otvorilo.U devet godina otkako su u azilu, kažu volonteri, ovako što nisu doživjeli. I poželjeli su da se nikad više ne ponovi. Osim straha koji su preživjeli, nikome se ništa nije dogodilo, a štete će još dugo biti vidljive.

– Sreća je što niti jedan pas nije nastradao, iako su jadni bili u totalnom šoku, pogotovo oni čije su kućice bile pod vodom i oni iz dvorišta u kojima su padala drveća i grane. Grmljavinu da ni ne spominjemo, ona je inače najveći utjerivač straha u azilu, ali svi skupa smo preživjeli – kažu volonteri. Drveće koje su godinama sadili, njegovali, sve kako bi psi imali hladovinu u ljetnim mjesecima, neće vjerojatno nikada prežaliti. Uspjeli su spasiti većinu sjenila, a sve što su za ljeto pripremali posljednjih mjesec dana, uništeno je.

– Bazenčići su popucali, ograda jednoga boksa uništena je, nemamo struje. Ali kad pogledamo kako je prošla osječka bolnica ili neke obiteljske kuće, dobro smo i prošli. Telefonski stup opasno je nakrivljen, da je pao, ostali bismo bez krova kuće, bez prostorija u kojima nam spavaju najbolesniji psi – napisali su na svojoj Facebook stranici i pozvali sve koji mogu da dođu i pomognu im ukloniti drveće, grane, smeće, sav nered koji je napravilo nevrijeme. I pomoć je ubrzo stigla.

Foto: Robert Demo

– Hvala svima koji ste opet pokazali kako ti psi ipak nisu napušteni, ljudi su dolazili čak i taksijima, u metežu i cirkusu ipak se osjetiš dobro. Azil ima divne prijatelje kažu volonteri. Sve je stavljeno pod kontrolu, stradao je samo jedan boks, a nekoliko pasa sljedećih dana bit će pod posebnom pažnjom jer su im dvorišta bila pod vodom. No, unatoč nevremenu, u azil je stiglo 11 štenadi, od kojih je sedam dudaša. Za sve njih treba im mlijeko za prehranu, za bolesne medicinska hrana, a za ostale ruke koje će ih povesti u šetnju. Da malo zaborave sav strah koji su preživjeli.

Možete im pomoći i uplatom na račun IBAN HR8823400091110405854, za uplate iz inozemstva - Privredna banka Zagreb dd, Zagreb, Račkoga 6, Croatia, swift code: PBZGHR2X, PayPal: pobjede@gmail.com. Možete ih i nazvati na 095/87- 23-087, a azil je otvoren od 10 do 18 sati.

Komentara 1

EB
EBERT
19:49 28.06.2016.

jadni peseki.Jedan od mojih dozivio je veliko nevrijeme grmljavinu. Jos i dan danas boji se .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije