Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjela potraga

Mareki se oporavljaju i ne odvajaju jedan od drugoga

Mareki
Foto: Privatni album
1/4
30.06.2016.
u 17:20

Maro I i Maro II pobjegli su drugi dan nakon što su udomljeni iz Skloništa za nezbrinute životinje Dumovec, ne zna se kako su izišli iz dvorišta

Tjedan dana trajali su neizvjesnost i strah u domu Maje Sertić, udomiteljice 14-godišnjih Mareka, mješanaca koji su 13 godina živjeli u Skloništu za nezbrinute životinje Dumovec, a pobjegli su samo dva dana nakon što su udomljeni.

Kako su izišli iz dvorišta obiteljske kuće u Samoboru ostala je zagonetka, jer nigdje kroz ogradu nisu se mogli provući. Tek četvrti dan jedan od braće, Maro II, pronađen je na livadi na kojoj je iscrpljen ležao dva dana.

- Imao je piroplazmozu, još uvijek je na terapijama i svaki dan smo kod veterinara na infuziji - kaže nam M. Sertić, dodajući kako su joj u potrazi pomogli prijatelji, ali i nepoznati ljudi.

- Maru I pronašli smo sedmi dan, nakon dojave djevojke koja je vidjela na Facebooku da se traži. Bio je udaljen više od pet kilometara od kuće, a očito se cijelo vrijeme držao potoka jer nije bio dehidriran. Ima ranu na leđima, ne znamo što mu se dogodilo - priča nam Maja. Ponovni susret prošao je pomalo u nevjerici da su opet zajedno i na sigurnom. No, ističe udomiteljica, Mareki se ne odvajaju jedan od drugoga.

- Nisam do sada nikad vidjela da su psi tako povezani. Stalno se ljube, kad jedan dobije hranu, odmah gleda je li i drugi dobio, sve rade zajedno - priča nam udomiteljica. Dodaje da sada Mareki ostaju zatvoreni u kući kad je nema, dok se ne pregleda cijela ograda i ne osiguraju sva vrata.

- Imamo veliko dvorište, ograđen je i jedan dio šume. Željela sam im pružiti slobodu nakon 13 godina provedenih u boksu. I to će i dobiti - ističe Maja, uz zahvalu svima koji su joj pomogli da se Mareki vrate kući.

<<maro1-i-maro2-pobjegli-su-drugi-dan-nakon-sto-su-udomljeni-u-samobor

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije