Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čuda ipak postoje

Anonimni donator platio sve veterinarske račune za mačke na skrbi Prave šape

Prava šapa
Foto: Privatni album
1/4
24.03.2015.
u 20:46

Puno nam znači da netko prepoznaje naš rad i toliko ga podržava, kažu volonterke

Volonterke Prave šape uvjerile su se da se čuda ipak događaju. Dok su zbrajale kako platiti sve veterinarske račune za kastracije i liječenje bolesnih mačaka pokupljenih s ulica, pojavila se Dobra vila.

Posjetila je veterinare kod kojih se liječe njihove mace i platila sve račune. A sakupilo ih se dosta, oko 10.000 kuna za kastracije slobodnoživućih mačaka u jednoj ambulanti i gotovo 12.000 kn za liječenja i operacije u drugoj ambulanti.

- Duboko smo dirnute ovom gestom, do suza. Sama spoznaja da netko prepoznaje naš rad i toliko ga podržava znači nam neopisivo. A osjećaj da smo barem na tren riješene dugova, njega se ne može riječima opisati – napisale su na svojoj Facebook stranici.

Za one koji ne znaju, volonterke okupljene u grupu Prava šapa već godinama steriliziraju slobodnoživuće mačke na ulicama, a vrlo često pod njihovom skrbi završe i one mačke od kojih su svi digli ruke – mačke koje su pronađene na rubu života, otrovane, pretučene, pregažene. I dok svoje vrijeme i pažnju daju besplatno i bezuvjetno, liječenja i kastracije koštaju. Iako, reći će same, imaju najbolje veterinare na svijetu. Iz čijih ambulanti mačke izlaze zdrave, spremne za povratak na ulicu ili udomljavanje.

Presretne volonterke znaju da će vrlo brzo njihov račun opet biti u minusu, znaju da će opet moliti građane da im pomognu, jer bez njihove pomoći ne mogu. Upravo hvataju nove mačke za sterilizaciju, a u stacionaru su već nove bolesne mace – Seth, Petar Pan, Anemona i Marko. No, lijepo je znati da netko cijeni to što rade, kad već grad u kojem žive nema nimalo sluha.

https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/svi-prolazili-pored-bolesnog-macica-ostavljenog-da-ugine-na-cesti-992064

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Dameanu
Dameanu
07:27 25.03.2015.

Hvala Bogu da jos ima takvih ljudi.

BO
borac2525
11:43 25.03.2015.

Netko voli mačke, netko ljude...

BL
bernarda.lovric
16:05 30.03.2015.

Neka ovu anonimnu donatoricu Bog blagoslovi kako materijalno tako i duhovno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije