Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija u Splitu

"Poskokovi" i Ante Tomić na Pjaci

20.12.2014., Split - Ispred bistro Nostresa odrzano je predstavljanje romana Ante Tomica, Velicanstveni poskokovi. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL
22.12.2014.
u 15:29

Nema boljeg vremena za prodaju nego pred Božić

Nekoliko dana nakon predstavljanja u Zagrebu novi roman Ante Tomića "Veličanstveni Poskokovi" (Hena Com, Zagreb) predstavljen je u subotu u podne i u Splitu. Uz bakalar i crno vino u prepunom bistrou Nostres na kultnoj splitskoj Pjaci o novoj Tomićevoj knjizi govorili su Ivica Ivanišević, Živko Skračić i urednica Marina Vujčić.

Za razliku od prethodnog romana "Čudo u Poskokovoj Dragi", čija se radnja zbiva u ruralnoj sredini, Tomićevi novi Poskokovi u ovom trileru s ljubavnim zapletom žive u Zagrebu i vladaju hrvatskom metropolom. U stilu tipičnog splitskog đira, što iz znatiželje, što iz ljubavi prema literaturi, a što da se bude viđen, u bistro Nostres natiskali su se mnogi željni čuti i vidjeti Tomića, ali i biti tu za slučaj da se opet nešto dogodi na mjestu na kojem je popularni pisac, novinar i oštar satiričar prije nekoliko mjeseci bio podmuklo fizički napadnut. Zbog toga je na Pjaci, što fetivima nije promaklo, bilo i neuobičajeno mnogo policajaca u civilu. Zlu ne trebalo!


Na sreću, ništa se naopako nije dogodilo, nije pala ni poštena splitska batuda. Ali dogodila se zato velika gužva oko same knjige čija su prva dva izdanja u samo dva tjedna već rasprodana. Roman "Veličanstveni Poskokovi" prodavao se po 100 kuna, a gužva je bila tolika kao da se dijeli besplatno. U svom tipičnom stilu Ante Tomić je "priznao" da su "Veličanstveni Poskokovi" najljepša božićna priča u njegovu životu na koju je posebno ponosan, te da mu je jako stalo da se knjiga dobro proda, a kao pravi Imoćanin zna da je najbolje vrijeme za prodaju svega, pa i knjiga, upravo pred Božić. 

>> 'Čudom u Poskokovoj Dragi' Ante Tomić nadmašio samog sebe

 

Komentara 4

Avatar Tito zločinac
Tito zločinac
16:11 22.12.2014.

Nisam vidio da JUtarnji ovako reklamira vecernjakove novinare.

MI
mirogojska
07:55 23.12.2014.

ha ha prodaja pred Božić, a popljuvana Crkva već unutar prvih 50 stranica

VI
VisAVis2
16:46 22.09.2015.

A performans? Očekivao sam od Tomića da sam sebe prolije istim sadržajem kojega je već okusio, a ono ništa od predstave...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije