Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sa(n)jam knjige

Piscima je Pula dnevni boravak

velika kakanija  pula
Foto: Tanja Draškić Savić
10.12.2014.
u 12:07

U programskoj liniji Jučerašnji svijet tako je, na radost publike, održana trosatna Večer Kakanije

Puna je Pula, naziv je jednog od programskih ciklusa ovogodišnjeg pulskog Sajma knjiga, koji je također svakog dana pun, od jutarnjih doručaka s autorima i Vojom Šiljkom, do kasnovečernjih promocija, razgovora, izložbi, koncerata, filmova...

Svoje nove romane već su predstavili Ante Tomić, Milana Vuković Runjić, Ognjen Sviličić, Damir Zlatar Frey. Na hrvatskom, u sjajnom prijevodu Milana Soklića, ponovnom imamo veličanstveni roman Radetzkymarš Josepha Rotha. Ukrajinska spisateljska zvijezda Oksana Zbižkova svojim je prisustvom i nastupima snažno obilježila protekle dane sajma, preostale će velika Ruskinja Ljudmila Petruševska.

Bili su i Philippe Claudel, Max Aufrisch, Richard Schuberth, a ne samo izdavačima, nego i piscima kao što su Claudio Magris, Paolo Rumiz, Bora Ćosić, Miljenko Jergović, Ivan Lovrenović ili Dževad Karahasan u ovo doba godine Sa(n)jam knjige u Istri već je postao drugi dnevni boravak. Pula je ovo godine i carstvo stripa, što je baš preksinoć posvjedočila i gužva na predstavljanju knjige Zemlja otaca Nine Bunjevac.

Sve te segmente ove godine posebno čvrsto povezuje i drži na okupu glavna tema: 1914. U Puli se sa svih strana ogleda Kakania, imaginarni duhovni teritorij K&K svijeta i carstva. U programskoj liniji Jučerašnji svijet tako je održana i Večer Kakanije. Preko tri sata, na radost publike, u Crvenom je salonu Doma hrvatskih branitelja te večeri zapravo gostovao bečki Burgtheater, s piscima koji su na sličan način i na istu temu već nastupali u Beču, baš kao i glazbenice Jelena Popržan i Rina Kaçinari koje su zapaprile izvrstan program.

>> 'Putovanje prema ratu' - Europa u knjizi ilustriranih reportaža

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije