Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Hijene ga nisu dirale'

Knjiga kojom se bori i za socijalnu pravdu

27.04.2015., Zagreb - U Napretkovom kulturnom centru odrzano je predstavljanje knjige fra Dalibora Dade Milasa - Hijene Ga nisu dirale. Na promociji su uz autora govorili Dolores Grmaca, Nino Raspudic i Ivan Penavic. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
29.04.2015.
u 15:12

Novac od prodaje knjige namijenjen za beskućnike i siromašne Mostarce

Četvrtu promociju imala je knjiga mladog fratra Dalibora Milasa „Hijene ga nisu dirale“ u ponedjeljak u zagrebačkoj podružnici HKD Napredak. Uz 29-godišnjeg autora, govorili su dr. sc. Nino Raspudić, dr. sc. Dolores Grmača i urednik Ivan Penavić.

- Dalibor Milas na rijetko otvoren nači progovara o svojoj intimi, a to nije seksualnost nego religioznost. Očekivao sam potpuno drugačiju knjigu, da je Milas kao mlad i čestit svećenik došao u sukob sa starom tradicijom i svećenstvom. On se u knjizi suočava i s vlastitim sumnjama, a govori i da vjera nosi i političke implikacije. Osjetio sam strepnju jer je plesao po rubu, ali ga nije prešao. Knjiga nas savjetuje da je svijetu potrebna promjena u vidu socijalne pravde – kaže Raspudić.

U knjizi Milas (na fotografiji) kritizira sam crkveni vrh jer ne reagira na konkretne probleme stvarnosti.  Milas je kritičan i prema vlasti – HDZ-u koji je odgovoran/suodgovoran za katastrofalno ekonomsko stanje u BiH. 

- Knjiga ističe potrebu knjige za kritikom i samokritikom i poziva na najradikalnije putovanje – putovanje od egoizma – rekla je dr. Sc. Grmača kojoj je Milas bio jedan od najboljih učenika u gimnaziji.

Autor Milas istaknuo je da je knjigu pisao za Hercegovce te da nije očekivao da će ona biti zanimljiva i ljudima izvan Hercegovine te da je sretan i zahvalan jer je tiskano drugo izdanje. Sav novac od prodaje knjige ide za osnivanje Centra za skrb o beskućnicima i siromašnim Mostarcima za koje je Milas već osnovao udrugu „Minores“ kroz koju im pomaže.

>> Hercegovački svećenik prozvao političare i objavio knjigu o Bogu, mitologiji i ljudima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije