Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakladnička aktivnos u HAZU u 2014. godini

Akademija tjedno objavljivala četiri do pet naslova

Vodstvo HAZU
Foto: HAZU
28.01.2015.
u 14:01

HAZU je i u 2014. godini nastavio sa objavljivanjem knjiga, časopisa...

        Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u 2014. godini kao izdavač i suizdavač objavila je 118 svezaka raznih publikacija. Među njima je 26 knjiga, 22 zbornika radova, 41 svezak časopisa, 17 kataloga izložbi, 5 partitura... Pod pokroviteljstvom Akademije objavljeno je 12 publikacija, a uz potporu Zaklade HAZU objavljene su 64 publikacije.Predsjednik HAZU Zvonko Kusić na susretu s novinarima rekao je da je 2014. godina bila jedna od najaktivnijih godina u njenoj povijesti s čak 350 događanja održanih u Akademiji.

Glavni tajnik HAZU Pavao Rudan istaknuo je da HAZU svoju nakladničku djelatnost financira iz vlastitih izvora, kao i iz državnog i lokalnih proračuna te putem natječaja koje raspisuju državna i lokalna tijela i tvrtke. “Lani su ukupno objavljena 182 naslova, što znači tjedno njih četiri do pet. Ukupno je u nakladničku djelatnost lani utrošeno 1,7 milijuna kuna, od čega iz državnog proračuna 89.000 kuna“, rekao je Rudan. Među Akademijinim projektima posebno je istaknuo Glasnik HAZU, prvo Akademijino glasilo namijenjeno široj javnosti koje je objavljeno i u tiskanom i elektroničkom obliku.Akademik Rudan kazao je da će Akademija nastojati da njena nakladnička djelatnost ne bude smanjena iako joj se svake godine smanjuju proračunska sredstva.      

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije