Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22. festival glumca

Predstava '260 dana' najbolja predstava

260 dana
Foto: Dasmir Špehar/PIXSELL
23.05.2015.
u 21:07

Nakon 22 godine trajanja Festivala glumca jasno je da festival ide smjerom koji je određen pri njegovom pokretanju, a on je usmjeren na glumca i njegovu glumačku kreaciju, rekao je Goran Grgić

Proglašavanjem najboljih predstava i glumaca te dodjelom priznanja završen je 22. Festival glumca koji se od 15. do 22. svibnja održavao u gradovima na području Vukovarsko-srijemske županije.

Odlukom prosudbenog povjerenstva, kojega su činili  Jasminka Antić, Denis Brižić i Velimir Čokljat, za najbolju predstavu proglašena je predstava „260 dana“ Marijana Gubine u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka. Statuta „Vanja Drach“, koja se dodjeljuje za najbolju predstavu, uručena je v.d. intendantu osječkog HNK Miroslavu Čabraji. Statua „Fabijan Šovagović“ za najbolju glumica i glumca dodijeljena je Mladeni Gavran, za ulogu u predstavi „Sladoled“, i Nataši Janjić za ulogu u predstavi „Ritina škola“. Statua "Fabijan Šovagović" dodijeljena je Ivanu Brkiću za ulogu u predstavi "Hrvatski emigranti" i Marku Torjancu za ulogu Pravdana u predstavi „Ritina škola“.

Treba istaknuti i kako je Torjanac statuu „Fabijan Šovagović“, koja se dodjeljuje najboljem glumcu ili glumici, dobio drugu godinu za redom što je „još značajniji doseg“, istaknuto je na svečanosti dodjele nagrada.

Nagradu za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade dodijeljena je Danijelu Radečiću za ulogu u predstavi „Moja obitelj i jedan jež“. Nagradu za najboljeg mladog glumca ili glumicu do 28 godina dodijeljena je glumici Erni Rudnički za ulogu u predstavi „Nevjerojatan događaj“.

- Nakon 22 godine trajanja Festivala glumca jasno je da festival ide smjerom koji je određen pri njegovom pokretanju, a on je usmjeren na glumca i njegovu glumačku kreaciju, rekao je domaćin festivala glumac Goran Grgić. Prisutnima se obratio i predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) i Festivalskog odbora Slavko Juraga koji je istakao kako je ovaj festival još jednom pokazao svu svoju opravdanost. - Gledali smo sjajne predstave i svim hvala što su doprinijeli ovom krasnom ugođaju, rekao je Juraga. Na ovogodišnjem Festivalu glumca, koji je održavan u pet gradova Vukovarsko-srijemske županije pri čemu je Vukovar bio grad domaćin, prikazano je ukupno 17 predstava po izboru izbornika festivala Vinka Kraljevića.

>> Otvoren 22. festival glumca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije