Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
60. Splitsko ljeto

Praizvedba drame "Rebro" Elvisa Bošnjaka u kompleksu Vile Dalmacija

Elvis Bošnjak
Foto: Nino Strmotić/Pixsell
19.07.2014.
u 08:00

"Rebro" je autorski projekt Ksenije Zec i Saše Božića, a nastaje nizom glumačkih improvizacija na zadane motive iz Bošnjakovog teksta

U kompleksu Vile Dalmacija, na pozornici na otvorenom, u nedjelju će se praizvesti drama  Elvisa Bošnjaka "Rebro". Predstava je rezultat suradnje kazališta PlayDrama i Splitskog ljeta, a uloge tumače Ana Karić, Elvis Bošnjak i Anastasija Jankovska.

"Rebro" je autorski projekt Ksenije Zec i Saše Božića, a nastaje nizom glumačkih improvizacija na zadane motive iz Bošnjakovog teksta.

- I redatelj i glumac imaju svoju osobnu priču o kazalištu. Iako je tekst čvrsto napisan, uz napomenu o improvizacijama, istina je da sam napisao sam kako se ne mora izvoditi po njemu. Ponudio sam materijal i neka ljudi krenu svojim putem, rekao je najavljujući predstavu Elvis Bošnjak. Ravnatelju Splitskog ljeta Tončiju Biliću posebno je drago što se radi o hrvatskoj praizvedbi teksta i hrvatskom autoru.

>> Izvanredni studentski Tartuffe razdragao Dalmaciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije