Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera u Žar ptici

Pinokio Želimira Mesarića kao priča o dobroti

Scena iz predstave
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
03.10.2015.
u 15:27

Amanda Prenkaj uz nevjerojatan glumački talent u dječjim predstava osvaja i svojom tjelesnom konstitucijom, jer sva djeca u publici jednostavno vjeruju da je sićušna glumica jedna od njih

Šareno, razigrano, veselo... takav je “Pinokio”, najnovija hit-predstava Gradskog kazališta Žar ptica. Poznatu priču Carla Collodija redatelj Želimir Mesarić je adaptirao i dramatizirao u priču o dobroti, pomalo zanemarujući možda i najpoznatiji motiv ove priče – lažljivog lutka kojem za svaku laž raste nos. Tako je njegov Pinokio postao simbol nestašnog dječaka koji kroz brojne pustolovine shvaća da mu je najvažnija ljubav spram oca te da je zbog nje spreman postati dobar i poslušan dječak, a zbog načina na koji se žrtvuje za dobrog Geppetta, dobra vila ispuni mu najveće želju te ga iz drvenog lutka pretvori u pravog dječaka.

Brojne pustolovine (od drveta na kojem će izrasti zlatnici do utrobe kita) ovdje su ipak pomalo razvučene pa mala djeca gube koncentraciju, što je samo još jedan dokaz da je za najmlađe gledatelje idealna mjera teatra predstava koja ne traje duže od sat vremena. No sva se djeca spremno zaljube u Pinokija. Glumi ga sjajna Amanda Prenkaj, koja uz nevjerojatan glumački talent u sličnim ulogama (podjednako je dobra i kao Tonkica Palonkica...) osvaja i svojom tjelesnom konstitucijom, jer sva djeca u publici jednostavno vjeruju da je sićušna glumica jedna od njih.

Uz nju pohvale idu i ostalim mladim glumcima ove predstave: Nataši Kopeč, Zoranu Pribičeviću, Domagoju Jankoviću i Matiji Šakoronji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije