Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polukružna dvorana &TD

Nova predstava kolektiva Kik Melone meandrira talk-showom, koncertom, tekstom i plesom

plesna predstava
Foto: Damir Žižić
1/7
15.05.2016.
u 15:43

Druga izvedba bit će dan kasnije, 18. svibnja u Polukružna &TD u 20 sati.

Premijera plesne predstave Ms Fox Invited Ms Cat For Tea and a Chit-Chat One Late Late Afternoon Last Summer umjetničke organizacije Kik Melone održat će se u utorak, 17. svibnja u Polukružnoj dvorani &TD-a s početkom u 20 sati. Ulaz isključivo s pozivnicom.

Druga izvedba bit će dan kasnije, 18. svibnja u Polukružna &TD u 20 sati. 

Kik Melone u novom radu meandrira talk-show formatom, koncertom, tekstom i plesom, ispitujući teksture suradnje, mehanizme ulančavanja i prijenosa znanja, spirale inspiracija. Građa predstave izrasla je iz konturiranja fiktivnih plesačkih auto-biografija, sastavljenih od onoga što je umalo moglobiti (izvedeno, otplesano) i na koji način se te ne-dogođene mogućnosti preklapaju stvarajući izvedbu.

 Predstavu su svojim riječima ukratko opisali autori:

"Trodijelno odijelo. Pepermint-čokolada. Klavir. (Bit će dobro ugođen). Narančasti, tvoji, oni su ekshibicionisti. Plavi, ovi moji, body-artisti. Bijeli, oni još uvijek samo gledaju. S lijeve strane, potiho i unazad, čuje se: burning bright… hand or eye… symmetry? Visokim tempom smatra se onaj od 200 ili 250 BMP-a, a od 300 super brzim. Miss Bee Jackson, a/k/a Flying Feet, večeras nažalost ipak neće nastupiti. Još uvijek se oporavlja. Akvarij uskoro stiže."

Su-stvaratelji i izvođači: Silvia Marchig, Iva Nerina Sibila i Josip Maršić

Kostimografkinja: Ana Fucijaš

Dizajn svjetla: Saša Fistrić

Izrada crnih pijuna /grafičko i likovno oblikovanje knjižice: Hana Lukas Midžić

Korišteni tekstovi: Virginia Woolf Između činova, Erika Fischer – Lichte Estetika performativne umjetnosti, William Shakespeare Macbeth  

Kik Melone je umjetnička organizacija koju su 2008. osnovali Silvia Marchig (plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja) i Igor Hofbauer (ilustrator, vizualni umjetnik). Organizacija se bavi kreacijom i produkcijom plesnih predstava, stvaranjem i izlaganjem likovnih djela, istraživanjem hibridnih područja scenske i likovne umjetnosti i izdavanjem publikacija vezanih uz djelatnosti umjetničke organizacije.

>> Važna priča labavog teatrskog pokrića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije