Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječki HNK

Nagrade umjetnicima posljednji put?

nagrade hnk ivan pl. zajc
20.12.2014.
u 16:53

Ovo je posljednje izdanje ovakve dodjele nagrada, kazao je Bontempo navodeći kao razloge društvena i politička previranja, ali i korjenite promjene u riječkom kazalištu

Četrnaestu godinu zaredom u riječkom HNK Ivana pl. Zajca dodijeljene su nagrade za ostvarenja u dramskom programu u sezoni 2013./2014. i opernom programu u sezonama 2012./2013. i 2013./2014. Nagrada "Đuro Rošić" za najbolje dramsko ostvarenje pripala je predstavi "Kafka project: Frontiere/Granice/Meje,/Grens/Borders..." u režiji nizozemske redateljice Karine Holla i izvedbi ansambla Talijanske drame.

Olivera Baljak dobitnica je nagrade "Zlata Nikolić" za žensku ulogu u dramskom programu, dok je nagrada "Raniero Brumini" za mušku ulogu dodijeljena Živku Anočiću. "Faustu" Charlesa Gounoda pod dirigentskim vodstvom Nade Matošević Orešković i u režiji Krešimira Dolenčića dodijeljenja je nagrada "Boris Papandopulo" za operu.

Nagradu "Štefanija Lenković" za žensku ulogu u opernom programu osvojila je Kristina Kolar za ulogu Aide. Okupljene na svečanosti zatekle su uvodne riječi Bruna Bontempa, člana prosudbene komisije. Ovo je posljednje izdanje ovakve dodjele nagrada, kazao je Bontempo navodeći kao razloge društvena i politička previranja, ali i korjenite promjene u riječkom kazalištu.

>> Kada ćemo na predstave o Liniću i Obersnelu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije