Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igre oko Igara

Houellebecq ipak u Kuparima?

Michel Houellebecq
Oliver Berg/DPA/Pixsell
19.05.2015.
u 11:19

Uprava Dubrovačkih ljetnih igara čeka potvrdu MUP-a da će sigurnosno osigurati izvođenje Houellebecqa

„Uprava Igara bi željela odigrati predstavu „Elementarne čestice“ Michela Houellebecqa u sklopu programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara kako je prvotno i najavljivano, no prvo moramo dobiti dobiti potvrdu Ministarstva unutarnjih poslova da će sigurnosno osigurati izvođenje predstave te ispitati sve pravne aspekte slučaja, pa i to tko snosi kaznenu odgovornost u slučaju i najmanjeg incidenta. Vodstvo će odluku donijeti konzilijarno s članovima Festivalskog i Upravnog vijeća Igara u što kraćem roku.“, stoji u današnjen priopćenju Dubrovačkih ljetnih igara. 

Predstava "Elementarne čestice" trebala je biti odigrana 20. srpnja na plaži u Kuparima u režiji Ivice Buljana. No, na traženje župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića od MUP-a je zatražena procjena sigurnosnog rizika zbog izvođenja predstave temeljene na Houellebecqovom tekstu. Kada je MUP donio odluku da bi izvođenje predstave bilo sigurnosni rizik, Dubrovačke ljetne igre su obavijestile javnost o promjeni programa, s čime se složilo kompletno vodstvo festivala. No, sada se otvaraju vrata mogućem preokretu, pa "Elementarne čestice" možda i zaigraju na 66. Igrama. 

Ključne riječi

Komentara 2

B7
b7
08:17 21.05.2015.

Cilj je postignut , svi su saznali sve što je mani zamislila, pustite ulaznice u prodaju za dva tjedna .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije