Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glasnogovornik Mosta

Grmoja: Imamo informacije da je Božo Petrov cijelo vrijeme bio praćen

nikola grmoja
Foto: Screenshot
1/3
04.01.2016.
u 21:30

Gostujući u emisiji Pressing Nikola Grmoja još je jednom naglasio da Most inzistira da MUP bude pod njihovim okriljem bitan za obračun s korupcijom

Nakon što su se HDZ i Most danas dogovorili da će Božo Petrov Tomislav Karamarko obnašati dužnost potpredsjednika Vlade njihovu odluku obrazložio je glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja

-Imamo dvojicu potpredsjednika Vlade, gospodina Karamarka i gospodina Petrova.Odluka o dvoje potpredsjednika bio je inicijalni dogovor kada smo pristali na njihov prijedlog da Tihomir Orešković bude mandatar. Naša želja je bila da bude nestranački čovjek, a onda da su mu kao politička potpora Karamarko i Petrov- pojasnio je Grmoja gostujući u emisiji Pressing na N1 televiziji.

Grmoja je još jednom naglasio da inzistiraju na  resorima o kojima su govorili tijekom kampanje te da smatraju da je MUP, koji Most želi pod svojim okriljem, bitan za obračun s korupcijom.

-Iskustva s HDZ-om i SDP-om nisu najbolja. Imamo informacije da je Petrov bio cijelo vrijeme praćen od strane PNUSKOK-a i smatramo da je nedopustivo da se takvo tijelo koristi u svrhu političkog obračuna. SOA često podsjeća na tortu u kojoj imamo jedan crveni red, jedan plavi pa jedan crveni. Mislim da je takvo vrijeme završilo. Treba postojati jedan stručan i neovisan čovjek koji bi se trudio da u cjelokupni represivni aparat dolaze stručni, a ne dužni ljudi- kazao je Grmoja i naglasio da je za dvije najveće koalicije ovo bila neviđena situacija u kojoj su nastojali na svge moguće načine osigurati da se Most prikloni jednoj ili drugoj strani.

Grmoja je naglasio i da je Most tražio najkritičnije resore u kojima su nužne reforme. -Mi smo tražili najproblematičnije resore, ministarstvo poljoprivrede, zaštite okoliša, pravosuđa i uprave, nismo tražili Ministarstvo turizma. U ovim resorima nema novca, no nužno je provođenje reformi. Želimo i ministarstvo unutarnjih poslova jer namjeravamo osigurati progon onih koji su se ogriješili u posljednjih 20 godina-kazao je Grmoja i dodao da ukoliko bude i Mostovaca s prstima u pekmezu da će i oni odgovarati za svoja djela.

Na pitanje voditelja Saše Cvetojevića mogu li mirne duše izaći pred svoje birače Grmoja je odgovorio da se ni on ni Božo Petrov u svom političkom djelovanju nisu ni u čemu ogriješili.

-Mi smo pokušali to ostvariti ali se pokazalo da su obje stranke ušle u to s figom u džepu i da to nisu htjele. Imamo slučaj Milanovića koji govori o mostobranu kriminalne organizacije, a onda potpisuje za tripartitnu vladu jer se čuo s Karamarkom i znao je da on na to ne može pristati. To je bila igra živaca tko će ostati s Mostom. Da smo s HDZ-om ili SDP-om htjeli mogli smo im se odmah prikloniti, a ne se mrcvariti 45 dana. Odlučili smo se za suradnju sa stranom sa stranom s kojom se osjećamo sigurnije. Mi se nismo prodali HDZ-u i nismo sklopili koaliciju u kojoj ćemo samo dizati ruke- kazao je Grmoja koji smatra da je u bivšoj Vladi bilo previše stranačke stege i da su odluke donosili vođe. -Mi ćemo imati puno dinamičniji Hrvatski sabor- zaključio je Grmoja. 

>>Božo Petrov: Ja i Karamarko ulazimo kao potpredsjednici Vlade

>>Grmoja: Ako HDZ ne prihvati naše zahtjeve, izlazimo iz pregovora

Komentara 218

DU
Deleted user
21:43 04.01.2016.

Prava uloga PNUSKOK-a je - biti politički pendrek neopartije, Milanovića i Ostojića. A kad ih se zbog toga bude smjenjivalo, žalit će se na politički progon, čistke i sl. Sve već viđeno.

Avatar juricamesko
juricamesko
21:46 04.01.2016.

Grmoja nitko od vas ne traži da samo dižete ruke.sada kada ste se odlučili krenuti sa Domoljubnom koalicijom prestanite ucjenjivati.ako mislite tako nastavite dajte samo da idemo na nove izbore.osobno jedva čekam jer je sve ovo više gadljivo gledati.a ti Grmoja smanji malo gas ili se javno izjasni da želiš nove izbore.

PL
plisko42
21:49 04.01.2016.

Nikola samo ih cepaj....evo pale se ko barut....crveni nista im nije jasno....nema vise zokia......kme...kme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije