Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drago Prgomet

Pregovori još nisu počeli. Spremni smo preuzeti odgovornost za vođenje države i reforme

Drago Prgomet
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/12
09.11.2015.
u 12:10

Zna se kakav je postupak formiranja vlade, a mi smo pobjednici ovih izbora, poručio je Prgomet

– Nisu glasači birali nas samo zato što su zasićeni SDP-om i HDZ-om već jer su prepoznali naš program i ljude. Pregovori nisu počeli, jedini javni poziv za razgovore dobili smo iz stožera SDP-a. Poštujemo volju građana i od ostalih nas razlikuje to što smo kampanju vodili na pošteni način. Teško mi je reći hoćemo li već danas odlučiti kako dalje. Siguran sam samo kako od svojih načela nećemo odstupiti niti milimetar. Tko nije spreman provoditi promjene, čak i pod cijenu da izgubi većinu, uzalud sjeda s nama za stol – kazao je Drago Prgomet iz Mosta za HRT.

– Most je spreman razgovarati sa svima koji su spremni prihvatiti paket reformi. Svjesni smo odgovornosti koju smo dobili od građana, i ne bježimo od toga. Slijede razgovori – rekao je Drago Prgomet iz Mosta u jutrošnjem intervjuu na televiziji N1.

Most je na jučerašnjim parlamentarnim izborima ostvario iznenađujuće dobar rezultat osvojivši 19 mandata.

Prgomet je rekao da su od šefa SDP-a Zorana Milanovića dobili javni poziv na razgovore, ali je dodao da osobni telefonski pozivi ne dolaze u obzir. Rekao je da je siguran da Milanović nije bio na sastanku s ljudima iz Mosta, iako je moguće da je razgovarao, ali ne s njim ili Božom Petrovom.

– U ovom trenutku je važno kome će Most dati povjerenje za sastavljanje nove vlade i Most će odrediti tko će biti sljedeći mandatar. Zna se kakav je postupak formiranja Vlade, a mi smo pobjednici ovih izbora. Bez Mosta nema Vlade i mi ćemo odlučiti tko će biti novi premijer i kako će izgledati nova Vlada – rekao je Prgomet. Poručio je da će ustrajati na reformama čak i pod cijenu da im to bude zadnje pojavljivanje na političkoj sceni, "iako neće biti".

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko nedavno je rekao da ih ne zanimaju "mostovi i mostići", a na pitanje kako je sada Prgometu kada je kao bivši potpredsjednik HDZ-a s druge strane stola, odgovorio je:

– Ja razgovaram kao član političke platforme Mosta, a ne kao Drago Prgomet. I to je to – komentirao je.

>> Karamarko: Pobijedili smo na parlamentarnim izborima. Otvoreni smo za suradnju bez obzira na stranačke razlike

>> Petrov: Ovo nije pobjeda niti jedne stranke, Hrvati su pokazali do čega im je stalo

Komentara 285

GR
grodar
09:33 09.11.2015.

Most je pobjednik ovih izbora

ST
Stipan
09:46 09.11.2015.

Niti Milanović niti Karamarko nesmije biti premijer već neko sasvim treći i dobro je da most pametno odredi ko je najsposobniji.

AM
amalekin
09:40 09.11.2015.

Sad treba ostati dosljedan, što ću reći da prihvatiti se odgovornosti u vladi, ma s kojom se opcijom dogovorili, tražiti prvenstveno odgovornost pojedinaca bez obzira na kojem poslu radili, a ne se ponašati kao dosadašnje vlade (netko s jedom manom nije dobar, a onaj s 100 mana treba mu dati šansu i on je dobar) to neće biti niti je dobro. Osobno nisam razočaran rezultatom izbora. LP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije