Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hdz trlja ruke

Plenković: Ova koalicija nije alternativa već buduća vlast u Hrvatskoj

Andrej Plenković
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
1/3
26.05.2014.
u 15:51

Cilj je bila pobjeda na ovim izborima, nakon njih očekuju nas predsjednički izbori u koje ulazimo spremni i očekujemo pobjedu, a nakon toga i parlamentarni izbori, naveo je tajnik Čuljak

Uvijek smo govorili da su jedina anketa kojoj vjerujemo izbori. Naša pobjeda na izborima za EU parlament pokazala je da je HDZ s Tomislavom Karamarkom na pravom putu, zadovoljna je zahvaljujući biračima na podršci konstatirao politički tajnik HDZ-a i potpredsjednik Sabora Tomislav  Čuljak.

Pred novinare su s njim došli i nositelj koalicijske liste Andrej Plenković i međunarodni tajnik Miro Kovač bez šefa Karamarka čiji nedolazak nisu ispričali.

- O pobjedi koalicije najbolje govori podatak da je pobijedila u 16 od 20 županija i u 16 od 20 najvećih gradova. posebno ističem Zagreb, Split i Osijek, objasnio je Čuljak i poručio da tako nastavljaju dalje.

- Cilj je bila pobjeda na ovim izborima, nakon njih očekuju nas predsjednički izbori u koje ulazimo spremni i očekujemo pobjedu, a nakon toga i parlamentarni izbori, naveo je Čuljak ambicije i podsjetio da će se zalagati za Karamarkov prijedlog da se spoje predsjednički i parlamentarni izbori čime bi se uštedjelo 100 mil. kuna i uložilo u pomoć poplavljenim područjima.

Istoga je optimističnog raspoloženja bio i Plenković koji će ponovo u europske parlamentarne klupe.

- Sve naše ambicije ostvarene su, vraćamo se s 5 mandata HDZ-a u europsku obitelj. Postoci govore za sebe i suprotno trendu u Europi gdje su jačale stranke oba politička pola što je dokaz da građani Hrvatske vjeruju u EU projekt i vide ga kao šansu za izlazak iz krize. Ovime smo pojačali kapacitet naših koalicijskih partnera. Drago nam je što nije bilo rasipanja glasova na desnom centru i što je izlaznost bila 5 posto veća nego lani, kazao je Plenković.

Naglasio je i da je to velika kolektivna pobjeda i veliki poticaj za prijevremene izbore jer ova koalicija nije alternativa već buduća vlast u Hrvatskoj.

- Ako i druge stranke dijele zajedničke vrijednosti s nama iako su malo desnije od nas, dobrodošle su, kazao je Plenković.

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač istaknuo je da Tomislav Karamarko sutra u Bruxellesu radi dogovora s europskim Pučanima o njihovom kandidatu za predsjednika Europske komisije.

- HDZ je pokazao da ima gospodarsku kompetentnost, a potvrdio je i da ima europsku kompetentnost, a ova zemlja žudi za uspjesima, kazao je. Komentirajući novinarski upit da su koalicijski partneri te Ruža Tomašić i Marijana Petir dobile više preferencijalnih glasova od svih HDZ-ovaca koji su ušli u parlament zajedno Plenković je kazao da HDZ nije pozivao nikoga da glasa za određene kandidate već da glasaju za stranku u cjelini, kolektivno, dok su Tomašić i Petir vodile individualnu kampanju.

- To je prava sinergija i potvrda da je koalicija ostvarila što je htjela, zaključio je Plenković i napomenuo da mu je drago što je i Davor Stier ušao u EU parlament obzirom na sve pehove koje je preživio.

>>Dobar posao najmanje popularnog političara u Hrvatskoj

>>HSP AS ključan u pobjedi desnice. GONG: Nakon statiranja nema kajanja

Komentara 24

Avatar petrolio
petrolio
15:39 26.05.2014.

samo nemojte ponavljati greške sanadera, ali niti sadašnje vlasti jer ovaj napaćeni narod to više neće trpjeti! riješite se svih ljudi u stranci koji su uteg za nove izbore i čistih ruku preuzmite vlast!

MK
Matej_k
15:48 26.05.2014.

"(...)ova koalicija nije alternativa već buduća vlast u Hrvatskoj. " Ovo je tako točno.

Avatar MK
MK
16:05 26.05.2014.

Koliki je u stvari poraz SDP-a? U Varazdinskoj Zupaniji od 28 Opcina i Gradova - u 22 pobjedila je lista HDZ-a!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije