Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKNADA TROŠKOVA

HDZ-u 172 tisuće, SDP-u 86 tisuća kuna

Tomislav Karamarko
Davor Puklavec/PIXSELL
05.06.2014.
u 22:50

Po 43 tisuće kuna dobit će HSS, HSP AS, IDS, HNS i ORaH

Vlada je donijela odluku o visini naknade za troškove promidžbe u kampanji za europske izbore – stranke će dobiti po 43.000 kuna za svakog zastupnika koji je ušao u Europski parlament, a 25 tisuća kuna dobit će i Savez za Hrvatsku koji je prešao izborni prag od pet posto, ali ipak nije osvojio mandat.

Prema tome HDZ će dobiti najviše – 172 tisuće kuna za četiri osvojena mandata, a SDP će za svoja dva zastupnika dobiti 86.000 kuna.

Po 43 tisuće kuna dobit će HSS (Marijana Petir), HSP AS (Ruža Tomašić), IDS (Ivan Jakovčić), HNS (Jozo Radoš) i ORaH (Davor Škrlec) koji su sami ili na koalicijskim listama uspjeli osvojiti mandat u Europskom parlamentu.

>> Troškovi SDP-ove kampanje 19,5 milijuna kuna, 3,85 milijuna više od planiranog

Ključne riječi

Komentara 2

AN
anabanana1812
09:43 06.06.2014.

hajde bar u ovom slučaju ide po zaslugama...bravo hdz!

Avatar MOĆ NARODA
MOĆ NARODA
07:20 06.06.2014.

Mogu polito-paraziti pričati što hoće, ali oni genocid nad Hrvatskim narodom svojim djelima ili ne djelovanjem sustavno sprovode i to si od svojih žrtava još i naplate. Što je to drugo nego ratni plijen?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije