Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA

SDP zaključio: premalo smo radili na terenu, a zakazali su i naši partneri

SDP
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Autor
Ivanka Toma
06.06.2014.
u 15:30

Problem su i limitirana sredstva za kampanju; od 1,5 milijuna kuna 450.000 nije potrošeno, nego je dano za stradale u poplavi

Nedovoljan rad na terenu i vrlo skromna angažiranost koalicijskih partnera, nasuprot intenzivnom radu ujedinjene desnice koja je polarizirala biračko tijelo, osnovni su razlozi poraza Kukuriku koalicije na izborima za Europski parlament.

Tako bi, naime, mogao zvučati zaključak izvješća o pripremi i provedbi kampanje za izbor eurozastupnika što ih je Predsjedništvu SDP-a, koje se sastalo u srijedu, podijelio glavni tajnik stranke Igor Dragovan. Predsjedništvo nije donosilo nikakve zaključke u vezi s izborima na kojima je njihova stranka osvojila samo dva mandata, nego će to vjerojatno učiniti Glavni odbor koji se sastaje u subotu.

A ako budu raspravljali o izborima, izvješće im daje dosta materijala. Tako se u njemu kaže da se kampanja “Glas po glas” nije radila u potrebnoj mjeri, da SDP nije izvukao na birališta svoje potencijalne birače, pa i u tome treba tražiti razlog slabim rezultatima. – Da bismo do kraja uozbiljili važnost motivacije za izlazak na birališta svojih članova, zatraženo je da ljudi iz najužeg vodstva na razini županije, odnosno Grada Zagreba, stupe u neposredan kontakt sa sve i jednim članom SDP-a na svom području. Taj zadatak nije u dijelu sredina proveden u cijelosti – navodi se u izvješću o izborima.

U početku kampanje simpatizerima je dijeljena brošura “Pola puta” s postignućima Vlade. Primilo ju je 87.425 simpatizera i 39.920 članova stranke. Pozivni centar SDP-a na druženje i razgovore s kandidatima za europarlamentarce pozvao je 41.897 građana u 88 gradova i općina. Osim toga, iz pozivnog centra zvali su se građani na završne skupove i motivirali u zadnjih pet dana kampanje. Ukupno je iz SDP-a nazvano 112.227 osoba.

Kandidati su bili podijeljeni u tri tima i sačinjen je raspored njihova obilaska terena, ali je već prvog vikenda bilo problema jer se pojedini kandidati nisu odazvali na dogovorene aktivnosti. Posebno se to odnosilo na SDP-ove koalicijske partnere. Kao problem navode se i limitirana financijska sredstva od 1,5 milijuna kuna. Od toga 450.000 kuna nije ni potrošeno jer se, umjesto u promidžbu, dalo za stradale u poplavi.

>> Građani ne žele treći put, već bolje HDZ i SDP

Komentara 14

SL
_Slavonac_
15:57 06.06.2014.

Narod je pokazao što misli o Milanoviću i vladi, vrijeme je da odu!

EB
eto_bas_zato
16:11 06.06.2014.

pa odkad ste na vlasti ništa ne radite

OL
olrajt
16:19 06.06.2014.

...uh, jaka analiza!!!....sad će oni nam pokazat što znaju kad se spuste na teren!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije