Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA

Ustavni sud: Marina Lovrić Merzel smije osnivati savjete

Marina Lovrić Merzel
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.06.2015.
u 07:22

Odluka Ustavnog suda ne mijenja činjenično stanje u optužnici protiv bivše županice

Ustavni sud potvrdio je pravo bivše sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel da osniva i imenuje stalna i povremena radna tijela iz svojega djelokruga, prenosi HRT. To znači da savjeti koje je M. Lovrić Merzel osnovala nisu u suprotnosti sa zakonom o lokalnoj i regionalnoj samoupravi.

Odluka Ustavnog suda ne mijenja činjenično stanje u optužnici protiv bivše županice jer USKOK ne osporava formiranje savjeta. USKOK je, podsjetimo, prošli tjedan podigao optužnicu protiv Marine Lovrić Merzel (1963.), Silvija Kobeščaka (1978.), Željka Žužića (1958.), Dalibora Rožankovića (1979.), Bernarda Popeca (1972.), Zvonka Rožića (1953.) i trgovačkog društva Lav auto Popec zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, pranja novca, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti.

>> Marina Lovrić Merzel: Dokazat ću svoju nevinost, sve sam radila po zakonu

>> Lovrić Merzel: Borit ću se za istinu i sigurno dokazati da sam radila u skladu sa zakonima

Komentara 25

Avatar zajutrak
zajutrak
08:31 09.06.2015.

Marina je primjer podlosti u politici, i u SDP u kojoj inače nema lopova hehe, i nemoguće je da nije krala sa savjetnicima ili bez njih ona je nula od čovjeka !

TM
trade_mark
08:55 09.06.2015.

ma naravno da smije. marina smije sve. kao i mile koji iz zatvora smije smjenjivati zamjenicu, upravljati gradom i sl. u hrvatskoj svi sve mogu, ali pod uvjetom da su kriminalci. ako si pošten... e onda ne smiješ. onda smiješ samo platiti porez, prirez, naknadu, dodatak, paušal, doplatak, preplatak, nadoplatak... a ako ti igrom slučaja promakne platiti samo jednu od tih sitnih obveza, ili nedajbože greškom uplatiš 3 lipe manje... e onda si gotov jer se ne zoveš marina ili milan.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
08:43 09.06.2015.

Tako to ide u Hrvatistanu. Kleptoman ima pravo zadržavanja plijena, ponižavanje žrtava i bahaćenje bez ograničenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije