Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kao iz noćne more

Štakori iz kanalizacije ulaze u WC školjku i potom u stanove, dva slučaja u četiri dana

štakori
Foto: Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL
29.11.2015.
u 22:00

Susjeda je na prvom katu, kojoj se to dogodilo, bila užasnuta. Ušao joj je u kupaonicu, izgrizao šminku i sve na što je naišao – opisuje Gordana Popović s drugog kata koja je pozvala pomoć.

Štakor je iz kanalizacije u četvrtak ušao u WC školjku u kući u Ulici F. Jungerta u Josipovcu, osječkom prigradskom naselju. Vlasnik je nazvao sanitetsku tvrtku iz koje su mu, u čudu, rekli kako takvo što još nisu vidjeli.

- Da, dogodilo se, ali ne želim govoriti o tome – kratak je bio vlasnik kuće.

Pokušali su neželjenog gosta otjerati solnom kiselinom i Likvijem. Okoliš je, utvrđeno je kasnije, uredan i održavan pa je misterij kako se glodavac našao u kući.

Nije ovo jedini slučaj, štakor je iz kanalizacije uskočio u WC školjku i u Biševskoj ulici u Osijeku, i to samo četiri dana ranije.

-Susjeda je na prvom katu, kojoj se to dogodilo, bila užasnuta. Ušao joj je u kupaonicu, izgrizao šminku i sve na što je naišao – opisuje Gordana Popović s drugog kata koja je pozvala pomoć.

Na teren je tada izašao zaposlenik tvrtke Pestrid.

-Štakor je ušao kroz WC školjku u stan na prvom katu zgrade. Meke koje su postavljene u podrumu nisu bile konzumirane. U oknu kroz koji prolazi kanalizacijska cijev zatečen je živi štakor i primijetili smo više rupa od kojih su dvije aktivne. Kroz jednu rupu vidi se cijev, što ukazuje na to da su je štakori progrizli kako bi ušli u u zgradu – opisuje Halil Salha iz Pestrida što su zatekli u Biševskoj ulici.

Noću, u tišini, stanari ove zgrade strepe.

-Čujem ih noću kroz dimnjak kako cvile. Zatvaramo poklopce WC školjki i stalno smo na oprezu – govori Gordana.

Iz Pestrida su pismeno apelirali na stručne službe županijskog ZJZ-a “da ulože više napora u kontrolu pojavnosti glodavaca u gradskoj kanalizaciji koja je u predincidentnom stanju”.

Jesenska deratizacija navodno nije provedena, a zašto je tome tako, još se ne zna. 

>> Građani dobro vide, a službe grada vrlo slabo reagiraju 

>> Štakori budućnosti mogli bi biti veći od ovaca?!

Ključne riječi

Komentara 31

AM
ameris
00:09 30.11.2015.

Većina vlasnika i direktora pet (5) osječkih firmi za dezinsekciju,dezinfekciju i deratizaciju su vrlo dobro poznati policiji i zatvorskoj službi poradi krivotvorenja obračuna utrošaka otrova,podmićivanja Zavoda za javno zdravstvo,službe monitoringa,novinara i političara.Njima su naj manje važni štakori i komarci.Oni see međusobno glođu oko profita.Sve to mirno gleda prof. mr.dr sc.,ugledni gospodin Merdić.Dokle?

Avatar ivek
ivek
22:37 29.11.2015.

stakori su gladni...

FR
franjom18
06:05 30.11.2015.

dok je bilo terijera, macaka, skoro svaka kuca, nije bilo tih bestija, a ovi bi h otrovom, em su pametni pa ga nece,em imuni, i jos metoda stara 30 god zito i faciron pih,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije