Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivša županica

Prvi dan na slobodi Lovrić-Merzel na frizuri u svom omiljenom salonu

Marina Lovrić Merzel
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
06.09.2014.
u 19:15

U javnost je, pak. izišla informacija kako će izbori za njena nasljednika biti vrlo brzo – već 12. listopada.

Daj Bože da se vrati – počinju gotovo sve izjave Siščana o Marini Lovrić-Merzel, bivšoj županici koja je u petak puštena na slobodu. No drugi dio rečenice bitno se razlikuje s obzirom na to da je jedni nastavljaju riječima “u zatvor”, a drugi “u Županiju”. Jedni je brane riječima “dok je ona bila županica, nešto se i radilo, dok ovi samo kradu”, drugi ističu kako “svakog ide ono što zaslužuje, a ona je bacila ljagu na našu županiju”.

A bivša županica svoj je prvi dan na slobodi provela u krugu obitelji, dok je popodne bila na frizuri u svom omiljenom salonu, koji joj je vrata otvorio izvan radnog vremena. U frizerskom je salonu provela gotovo četiri sata, a izišla je dobro raspoložena u pratnji supruga, noseći buket cvijeća. U javnost je, pak. izišla informacija kako će izbori za njena nasljednika biti vrlo brzo – već 12. listopada. Prema svemu sudeći, SDP slučaj Merzel želi što prije zaboraviti i ostaviti iza sebe, bez obzira na to što to za tu stranku može vrlo lako značiti gubitak vlasti u Sisačko-moslavačkoj županiji. Naime, u toj je županiji SDP obezglavljen. Nakon ostavke Lovrić-Merzel na stranačke funkcije, uključujući i čelnika županijskog SDP-a, nisu provedeni izbori u ogranku. Formalno, županijski SDP vodi dožupan Zdenko Vahovec, koji je ostavkom Merzel na mjesto županice i sam postao bivši dožupan. A u vodstvu ogranka su ljudi koje je ondje postavila Merzel i koji su provodili njezinu politiku. To jasno vidi i oporba.

– Brzim izborima SDP želi zaboraviti Merzel i smanjiti moguću štetu u kampanji Josipoviću. No, SDP ne može samo tako oprati ruke od odgovornosti. Ipak je ona bila visokopozicionirana u stranci i bez promjene u samom SDP-u ništa se u njihovoj politici u biti ne mijenja, osim što imaju jednog člana manje – rekao nam je Ivo Žinić (HDZ), najvjerojatniji ponovni kandidat te stranke za župana.

U samom SDP-u nisu uvjereni u moguću pobjedu. Smatraju da je izbore dobivala Lovrić-Merzel, a ne SDP. To pokazuju i rezultati zadnjih izbora. Lista SDP-ove koalicije, koja je imala čak devet stranaka, u prvom je krugu dobila 10% manje glasova nego bivša županica kao zasebna kandidatkinja. A kad se gleda teren, razlika je još očitija. Merzel je pobijedila, primjerice, u Donjim Kukuruzarima gdje je dobila 44,9% glasova, a SDP-ova lista samo 17,6%, u Hrvatskoj Dubici dobila je 37,7%, a SDP 22,6%, u Martinskoj Vesi 49,5%, a SDP 33,5%... 

>> Marina Lovrić- Merzel: Išla bih doma... 

>> Lovrić Merzel vraća se kao članica SDP-a u Sabor, osim ako nije za ‘francusku eleganciju’

Komentara 65

TR
trakius
19:12 06.09.2014.

Baš me zanima je li porezna uprava primila obavjest o izdanom računu iz tog frizerskog salona izvan radnog vremena. A i rad nakon radnog vremena je kažnjiv zakonom što su osjetili mnogi hrvatski ugostitelji. Sakle,na redu bi trebale biti inspekcije. A županka nek se frizira u Lepoglavi.

MA
marsijanac21
18:43 06.09.2014.

Zarki se svidjela zatvorska obleka...jeans joj bas dobro stoji. sutra izlazi u prugastom!

HR
hr76
20:51 06.09.2014.

Sramota je da je ova na slobodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije