Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oružane snage

'Platinium Wolf 15' - Zajednička vježba vojski Hrvatske i Srbije

Hrvatska vojska
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
22.10.2014.
u 18:06

U Srbiji će uz naše i srpske vojnike sudjelovati i vojnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Albanije, Bugarske, Makedonije i Rumunjske

Hrvatska i srpska vojska sudjelovat će uskoro na zajedničkoj vojnoj vježbi. Oružane snage Republike Hrvatske sutra će od Vlade dobiti odobrenje za prelazak hrvatske državne granice kako bi u studenome u Srbiji mogli sudjelovati u vježbi “Platinium Wolf 15”.

Osim hrvatske i srpske vojske na vojnoj vježbi sudjelovat će i vojnici nekoliko država članica NATO-a te vojnici država uključenih u Partnerstvo za mir. U Srbiji će uz naše i srpske vojnike sudjelovati i vojnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Albanije, Bugarske, Makedonije i Rumunjske.

Cilj velike zajedničke vojne vježbe, stoji u odluci Vlade, je “uvježbavanje rada s nesmrtonosnim oružjem u operacijama potpore miru”. Troškovi vježbe u Republici Srbiji iznose 50 tisuća kuna, i već su prije bili ukalkulirani u financijski plan Ministarstva obrane za ovu godinu.

>>Kotromanović se susreo s premijerom i ministricom obrane Crne Gore

>>Josipović: Hrvatska neće slati vojsku u borbu protiv ISIL-a

Komentara 46

DU
Deleted user
19:03 22.10.2014.

Koja je ovo teška glupost? zar nije bilo dosta,Jasenovca,Blajburga,Srebrenice,Vukovara,milioni izbjeglica ,stotine tisuća mrtvih,"regija" je treća Jugoslavija!

NO
Norway
18:33 22.10.2014.

Tko ce to platit??? 50 tisuca kuna po danu,satu,vojniku ili sto?

DU
Deleted user
18:33 22.10.2014.

Hrvatska nebi trebali sudjelovati, Albania, republika Kosovo je u redu amogli su I pozvati I Kinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije