Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strani mediji

Odlukom su tek odškrinuli vrata da Perković bude izručen Njemačkoj

Perković
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
08.01.2014.
u 19:23

Njemački mediji podsjećaju da je od 1. siječnja Hrvatska dužna postupiti po europskom uhidbenom nalogu te se bave razlikama između njemačkog i hrvatskog zakona koji se tiču zastare, ali ne špekuliraju kojom brzinom bi se dalje proces mogao odvijati.

Svjetske agencije prenijele su vijest da je izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu donijelo odluku kojom se odobrava da se Josipa Perkovića izruči Njemačkoj te ističu da je Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo najavio žalbu.

Njemački mediji podsjećaju da je od 1. siječnja Hrvatska dužna postupiti po europskom uhidbenom nalogu te se bave razlikama između njemačkog i hrvatskog zakona koji se tiču zastare, ali ne špekuliraju kojom brzinom bi se dalje proces mogao odvijati. Tom su odlukom odškrinuta vrata mogućem izručenju, ali slijedi žalba, napominju.

>>Perković će biti izručen! Nobilo: Nastupila je zastara!

>> Osuđuje me se samo na temelju pisanja beogradskog tiska (Prvi dio)

>> Volio bih da svi dokazi i svjedočenja budu javno objavljeni (Drugi dio)

>> Ja sa smrću Đurekovića apsolutno nemam nikakav dodir (treći dio)

>> Ja sam za postupak u Hrvatskoj i njemu ću se prepustiti (Četvrti dio)

>> Nakon 1. općeg sabora HDZ-a osvanuli su naslovi: 'Tko je pustio ustaše u Zagreb' (5. dio)

>> Osigurao sam 136 transfera oružja i nisam izgubio ni metak (6. dio)

>> Kako sam generalu Rašeti uzeo sedam kilograma zlata iz sefa vojne bolnice (7. dio)

>> Bozanić me proziva, a ja sam spasio kalež i dnevnike Alojzija Stepinca (8. dio)

>> Tužitelj fajter i šef tajnih službi 80-ih surađivali 'široko i iskreno'

Komentara 13

Avatar sawanah
sawanah
20:09 08.01.2014.

Sintagma "splitska riva" bila je godinama predmet šegačenja od strane kukuriku-političara i "njihovih" medija i dakako pripadajućih trabanata koji se međusobno, tko zna zašto, nazivaju intelektualcima. Ovo jadno i tragikomično "spašavanje udbaša Perkovića", čovjeka osumnjičena za teško i okrutno ubojstvo,vo, čovjeka sa međunarodne tjeralice, zaštita i spašavanje u koje se aktivno, nezakonito i nemoralno, uključio državni vrh, vlada i predsjednik države, daleko je teže i opasnije od davnog Sanaderova populizma. Ako je i hrvatsko pravosuđe dio tog udbaškog teatra apsurda onda smo kao društvo i država na samrti.

SA
samograd
20:46 08.01.2014.

kad je general gotovina bio u bijegu ,svi ovi koji štite perkovića su govorili " ne treba hrvatska biti taoc jednog čovjeka" sad im se sve vraća protiv njih . zar sad europske institucije nebi trebale raditi svoj posao (o ( mesić) .vesna pusić je govorila da " želi hrvatsku demokraciju skandinavskog tipa" pa ni njemačka nije daleko od te demokracije ona bi trebala prva kreštati da se perkovića lansira u jednu od najboljih država na svijetu .ako ga ne izruče suočiti će se sa bijesnim narodom kojemu je već preko glave kukurikavskog overshitinga i muljaža .

MA
marrinela
20:23 08.01.2014.

Ovim odškrinutim vratima u Hrvatskoj će se nezaustavljivo otvoriti lustracijski procesi a Perković neka odgovara za svoja nedjela ili neka se obrani ako nije kriv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije