Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SUPER PROJEKT'

Grad Dubrovnik i Ministarstvo branitelja kreću u izgradnju stanova za branitelje

branitelji
30.11.2015.
u 17:02

Dubrovačke gradske vlasti su spremne sa po stotinu tisuća kuna sufinancirati izgradnju stanova za dubrovačke branitelje

Grad Dubrovnik i Ministarstvo branitelja zajedno ulaze u projekt izgradnje stanova za dubrovačke branitelje. Najavio je to danas u Vukovaru ministar branitelja u Vladi RH Predrag Matić istakavši kako se radi o super projektu u kojem će se za hrvatske branitelje napraviti nešto što u proteklih 25 godina nitko za njih nije učinio.

Prema riječima gradonačelnika Dubrovnika Andre Vlahušića dubrovačke gradske vlasti su spremne sa po stotinu tisuća kuna sufinancirati izgradnju stanova za dubrovačke branitelje. Uz ta sredstva Vlahušić je istakao da će grad Dubrovnik za istu namjenu dati zemljište i platiti komunalni doprinos tako da će ukupna cijena koja je već subvencionirana biti jeftinija za sto tisuća kuna.

- Na taj način zbrinut ćemo posljednjih 150 dubrovačkih branitelja koji imaju i 20-postotnu invalidnost, a nemaju riješeno stambeno pitanje, rekao je Vlahušić koji je nazočio početku radova na izgradnji hostela Dubrovnik u okviru vukovarske vojarne 204. Vukovarske brigade, a koja je sastavni dio Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru.

Vlahušić je najavio i kako će Grad Dubrovnik, ako to prethodno odobri Gradsko vijeće, dio prihoda od ulaznica za Muzej Domovinskog rata u Dubrovniku preusmjeriti u korist Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru.

Vlahušić je danas ravnatelju Memorijalnog centra Zoran Šangutu predao ključeve automobila kojega će koristiti za potrebe Centra. Hostel Dubrovnik nakon uređenja imati će 270 ležajeva namijenjenih za smještaj prije svega učenika osmih razreda osnovnih škola koji od ove godine kroz satove povijesti imaju i obvezan obilazak Vukovara s ciljem upoznavanja s obranom i stradanja grada ali i Domovinskog rata u cijelosti.

- Izgradnja hostela "Dubrovnik" koštati će oko 18 milijuna kuna i kao takva najveća je investicija u Memorijalnom centru koja bi trebala trajno povezati Vukovar i Dubrovnik, rekao je Šangut dodajući kako će do sredine 2017. godine biti završeni radovi na izgradnji Memorijalnog centra, a da su samo ove godine u krugu bivše vojarne započeli investicije od oko 40 milijuna kuna.

>> Uče branitelje kako napisati projekt, raditi na računalu...

Komentara 1

HR
hrUsrcu
08:08 01.12.2015.

DUBROVNIK - najbogatija opcina u HR se sad sjetila branitelja i njihova zbrinjavanja - hoceli se braniteljima isplatiti DU "zbrinjavanje"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije