Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno pismo

Bivši konzul u Australiji: Vesna Pusić dovodi hrvatsku diplomaciju na 'prosjački štap'

Vesna Pusić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
24.07.2014.
u 09:56

Bivši konzul tvrdi kako Vesna Pusić 'provodi i sustavnu destrukciju tj. svođenje na prosjački štap hrvatske diplomacije i hrvatskih diplomatskih predstavništva u mnogim dijelovima svijeta'

  Kao što je poznato, od preuzimanja dužnosti ministrice vanjskih poslova Republike Hrvatske 2011. godine, najlošija do sada ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić čini golemu štetu vitalnim interesima Republike Hrvatske u međunarodnim organizacijama i na području multilateralne diplomacije. Ono što je manje poznato širokoj hrvatskoj javnosti je činjenica da ministrica Pusić jednako veliku štetu nanosi Republici Hrvatskoj i u bilateralnim odnosima tj. na polju bilateralne diplomacije Hrvatske s drugim važnim zemljama izvan Europe  piše Antun Babić, bivši Generalni konzul RH u Melbourneu u otvorenom pismu poslanom medijskim redakcijama.

Bivši konzul tvrdi kako Vesna Pusić "istovremeno provodi i sustavnu destrukciju tj. svođenje na prosjački štap hrvatske diplomacije i hrvatskih diplomatskih predstavništva u mnogim dijelovima svijeta".

Ministricu Pusić okrivio je i za neuspjeli posjet premijera Zorana Milanovića Australiji:

  Neuspjeli posjet premijera Milanovića Australiji početkom ove godine rezultat je nekompetentnosti, ali i ignoriranja Australije i hrvatskih iseljenika od ministrice Vesne Pusić, kao i njezine želje da uništi hrvatsku diplomaciju na tom kontinentu. Nema potrebe ulaziti u sve detalje katastrofalno odrađenog službenog posjeta premijera Milanovića Australiji u ožujku ove godine. Taj je posjet bio daleko neuspješniji i sramotniji nego što je to hrvatskoj javnosti poznato. Ipak, taj se neuspjeh ne može u cijelosti pripisati samo poznatim Milanovićevim nespretnostima stavljanjem vlastitih nogu u usta  kaže Babić.

U nastavku pročitajte cijelo pismo:

>> Pusić: Treća faza, gospodarske sankcije Rusiji ovisit će o rezultatima istrage

Komentara 77

DR
draxy
10:33 24.07.2014.

Gospođa se oduvijek zajedno sa svojim bratom protivila samostalnoj državi i koristila je svaku prigodu da je optuži a onda joj Zoki dodijeli Ministarstvo vanjskih poslova.

AD
ajduk_delminium
10:34 24.07.2014.

hrvatski narod je slijep, ova vlada odnosno SDP ne slucajno, vec pomno ispalnirano unazađuju državu, siromaše s ciljem zatupljivanja naroda, poradi lakše vladavine, i lakšeg ostvarenja krajneg cilja stvaranja im matične velike srbije.

GI
gismund
10:16 24.07.2014.

na žalost, ova SDP/HNS vlada dovela je sve nas na prosjački štap!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije