Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobijedio nenad livun

Forum mladih SDP-a Hrvatske protiv Milanovićeve struje

Nenad Livun
Foto: SdP
1/3
05.07.2014.
u 21:25

Nakon glasanja za predsjednika među članstvom je izbila žešća rasprava o tome treba li kandidat dobiti natpolovičnu većinu glasova svih delegata, kojih je 329, ili samo većinu prisutnih na konvenciji.

I na izbornoj konvenciji Foruma mladih SDP-a Hrvatske očigledna je bila podjela unutar stranke. U Topuskom je, sa 156 glasova, za predsjednika Foruma mladih izabran dipl. ekonomist Nenad Livun (1985.) iz Zagreba dok je protukandidat Goran Grobotek (1986.) iz Konjščine dobio devet glasova manje - 147. Pet je listića bilo nevažećih.

Nenad Livun je predsjednik zagrebačkog Foruma mladih, i čovjek od povjerenja Davora Bernardića, tako da se to može ocijeniti kao pobjeda zagrebačkog SDP-a. To je i više izraženije kad se uzme u obzir da je protukandidat bio G. Grobotek, tajnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića, koji je jedan od čvršćih Milanovićevih saveznika. Mladi Grobotek bio je, dok je Hajdaš Dončić bio župan krapinsko zagorski, zadužen za odnose s javnošću te županije. Nakon što je župan otišao za ministra, Grobotek je otišao s njim u Ministarstvo.

I Livun i Grobotek su i članovi Glavnog odbora SDP-a te su se, prilikom nedavna glasanja oko izbacivanja Slavka Linića iz stranke, našli na suprotnim stranama.

Nakon glasanja za predsjednika među članstvom je izbila žešća rasprava o tome treba li kandidat dobiti natpolovičnu većinu glasova svih delegata, kojih je 329, ili samo većinu prisutnih na konvenciji jer po ovom prvom Livun ne bi mogao biti pobjednik i trebalo bi ići u drugi krug izbora. No dogovor obaju kandidata i izborne komisije rezultirao je priznavanjem rezultata po kojem je Livun novi čelnik Foruma mladih SDP-a.

>>Milanović odgovorio Svjetskoj banci: Jedini naš interes je Hrvatska

>>Dragovan o padu popularnosti SDP-a: Imali smo problema, ali od nji ne bježimo

Komentara 22

DU
Deleted user
22:10 05.07.2014.

Mladi skojevci se digli protiv nepogrešivog vođe. Partija puca po šavovima.

NV
novo vriijeme
22:00 05.07.2014.

Koji su kriteriji SDP-ovaca za izbor lidera? Bernardić je izgubio Skupštinu grana Zagreba na izborima paipak biraju njegovog čovjeka. Čovjeka kolji podržava Linića usprkos svemu što je isplivalo na površinu. Neostaje im zahtjevnost i kritičnost u kolektivnoj svijesti.

L0
luena 01
22:37 05.07.2014.

Kojeg li sefa ni njegovi ga ne vole... mladi protiv tatice. ;-)) a on apelira da vjeruju svojoj vladi,pa kad mu oni ne vjeruju sta ceka nek da ostavku i ne sramoti se vise...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije