Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljutit na Webba

Bilić poludio na suca: Sve što je mogao, svirao je protiv nas!

ita-hrv nove (1)
Goran Stanzl, Slavko Midžor/Pixsell
14.06.2012.
u 21:09

- Suđenje je jako važan dio mog posla i imam ga pravo komentirati - istaknuo je hrvatski izbornik.

Koliko je bio zadovoljan igrom Hrvatske, toliko je izbornik Slaven Bilić nakon remija s Italijom (1:1) bio ljutit na glavnog suca utakmice, Engleza Howarda Webba.

SuperMandžo spasio Hrvatsku, sa Španjolskom za četvrtfinale!

Prandelli: Trebali smo pobijediti, zaslužili smo tri boda!

I jedva je dočekao pitanje jednog kolege hoće li komentirati suđenje?

- Ne slažem se s onim trenerima koji ne komentiraju suđenje. Bože moj, suđenje je važno za moj posao i imam pravo to komentirati. A suđenje Howarda Webba bilo je vrlo loše za nas – zaključio je Bilić i pojasnio:

- Jedanaesterac na Jelaviću je bio čist, a Webb je dosudio "kontra-faul"! Nadalje, prekršaja na Balotelliju uoči pogotka Pirla iz tog slobodnog udarca nije bilo! Imamo potvrdu iz domovine da smo teško oštećeni za ove dvije potankosti, a sve što je Webb dosudio, dosudio je za njih! Sve što je mogao, svirao je protiv nas i suđenje definitivno nije bilo dobro za moju momčad, siguran sam da sam u pravu kad to kažem. I kako netko onda nakon svega može tražiti da ne komentiram suđenje!?

Potom je analizirao utakmicu:

- Italija je bila bolja u prvom dijelu, imala je više prilika, naš vratar Stipe Pletikosa nas je izvadio. No, u nastavku smo se vratili, tako je to kad se sučele dvije velike momčadi, svaka mora imati svoje trenutke.

Zašto nije bilo dobro u početku?

- Bili smo možda i malo impresionirani, bili smo brzopleti, željeli smo s jednim dodirom doći u opasnu situaciju za gol. I zato smo gubili lopte, a Talijani su, s druge strane, to znali koristiti i svojim brzim dodavanjima, preko Thiaga Motte i Marchisia, da ne spominjem izvrsnog Pirla, upošljavali brzo svoje napadače. A kad netko u napadu ima Balotellija i Cassana, onda ni jednoj obrani nije lako...

Što ste rekli igračima u poluvremenu?

- Ukazao sam im na pogreške. K tome, promijenili smo sustav u 4-2-3-1, Rakitić je ušao u sredinu, Modrić iza Jelavića, a ulaskom Pranjića dobili smo čvrstinu u veznom redu. Imali smo taj željeni posjed lopte, Strinić je bio fenomenalan i često smo prijetili. Možda smo mogli i pobijediti, no i ovako sam zadovoljan i čestitam svojim igračima na karakteru, volji i iskazanoj kvaliteti.

Kakve su šanse Hrvatske za proboj u četvrtfinale?

- Da nam je netko prije Eura rekao da ćemo nakon prve dvije utakmice imati četiri boda, svaki bi Hrvat to potpisao! Jasno, bilo bi ljepše da imamo svih šest bodova, ali i ovako sam veliki optimist uoči zadnjeg kola, imamo jako dobru situaciju.

Talijanski izbornik Prandelli žali se da mu momčad nije dovoljno spremna. Jeste li vi zadovoljni fizičkom pripremljenošću svog sastava?

- Naravno, to se i vidi na terenu! Ne želim govoriti o drugima, ali siguran sam da nitko nije spremniji od nas. Nitko nije više trenirao od nas, imali smo plan i program koji smo ispunili do zadnjeg slova i sad ubiremo plodove napornog rada. Znali smo da će Talijani biti tjelesno inferiorniji od nas. S "fizikom", eto, nemamo problem, ali naš je problem druge prirode - rekao je Bilić i pojasnio:

- Naše je mentalno pražnjenje neusporedivo veće nego u Nijemaca ili Skandinavaca, čak i Talijana! Strašno se psihološki trošimo i na tome moram najviše raditi u pripremi utakmica, tako će biti i uoči Španjolske.

Komentara 48

KA
kajinx
21:43 14.06.2012.

Prekršaj na Baloteliju prije talijanskoga gola uopće nisu ponovili, da se vidi šta je u stvari bilo.

OB
-obrisani-
21:53 14.06.2012.

Gospodin Bilic prebacuje krivnju na sudca koji je ustvari ucinio uslugu Hrvatskoj reprezentaciji kad je Modric igrao rukom dva puta i za to mu je sudac mogao dati zuti karton. Cak je i pokazao Modricu prstima da se ista stvar ponovila dva puta, ali covjek je znao da bi drugi zuti karton znacio zabranu igranja za Modrica u slijedecoj utakmici, a zna se vaznost Modrica za Hrvatsku. Tipican balkanski mentalitet je da svaki puta kad rezultat nije onakav kakav se ocekuje, odmah se krivnja prebacuje na sudca. Treneri u drugim zapadnim zemljama gotovo nikad i ne spominju sudce, i umjesto sudaca se koncentriraju na igru vlastite momcadi.

C5
c523h231
21:37 14.06.2012.

Sa ovim gore Bilicevim tvrdnjama se potpuno slazem! Namigivanje sudije talijanskim igracima kada je prema nasim bio okrenut ledjima su kamere snimile ,su jasan pokazatelj sudskih razlicitih kriterija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije