Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska-Italija 1:1

SuperMandžo spasio Hrvatsku, sa Španjolskom za četvrtfinale!

mario mandzukic (1)
Slavko Midžor/Pixsell
Autori: Robert Junaci, luc
14.06.2012.
u 17:11

Treći je to pogodak Mandžukića na ovom Euru, izjednačio se s Džagoevim i Gomezom.

Hrvatska je i dalje nepobijeđena na Euru! Protiv Italije je izvukla remi (1:1), jako veliki remi s obzirom na to da je Italija bila bolja i imala više prilika i to zahvaljujući pogotku Marija Mandžukića, njegovu trećim na ovom Europskom prvenstvu.

Hrvatska je jako loše otvorila utakmicu, nekako bojažljivo, ukočeno. I to su Talijani i te kako dobro koristili i samo zahvaljujući sreći i Balotellijevoj nesnalažljivosti naša je mreža u prvih 15 minuta ostala prazna. Tri puta bio je u poziciji da zabije, prvo je sa sedam metara pucao pored gola, potom je pogodio u blok, a treći put je sa 16 metara tukao ravno u Pletikosu.

Neobjašnjivo je kako je ostajao sam, kako su daleko naši stoperi bili od njega. Nakon toga naši su počeli igrati malo bolje, u 20. je minuti Jelavić tražio jedanaesterac, no Howard Webb dosudio je prekršaj u napadu. Pa je nekoliko sekundi poslije Srna dao sjajnu loptu prema Jelaviću, no naš napadač nije je uspio dodirnuti. Da jest, bio bi pogodak, a i ovako se Buffon namučio s tom loptom.

Bilić: Ako smo mogli stisnuti Italiju, možemo i Španjolce!

Prandelli: Trebali smo pobijediti, zaslužili smo tri boda!

Buffon: Hrvati i Španjolci će namjestiti utakmicu da nas izbace!

Kratko je trajalo razdoblje u kojem smo nešto uspjeli odigrati, ponovno su se Talijani posložili i krenuli prema naprijed, opasno prijetili, no srećom nisu uspjeli zabiti, pa čak ni Cassano koji je bio u velikoj prilici.

A onda se u najtežoj situaciji za nas ukazao Pletikosa, teške je udarce zaustavio kad je Marchisio bio sam pred njim i dvaput pucao.

Nažalost, nije uspio zaustaviti Andrea Pirla. Slobodan udarac s vrha 16 metara najbolji talijanski igrač izveo je prebacivši naš živi zid i lopta je bila neuhvatljiva za Pletikosu, Talijani su poveli. Treba reći, potpuno zasluženo, bili su bolji od naše vrste. Udaljenost je bila 26,4 metra, a naš zid na 8,5, pa je to znak da je Pirlo doista sjajno tukao.

Prvi je to pogodak izravno iz slobodnog udarca na europskim prvenstvima još od 2004. godine. I baš smo ga mi morali primiti. A Pirlo, kad zabija, zabija iz prekida, to mu je peti za Italiju od 2006., tri iz slobodnih udaraca, dva s bijele točke.

Ćorluka optimist: Ne brinite, igrat ćemo u četvrtfinalu Eura!

Bilić poludio na suca: Sve što je mogao, svirao je protiv nas!

U nastavku je Hrvatska dvaput zaprijetila preko Modrića, prvo mu je udarac sa 16 metara Buffon obranio, a drugi put je Luka tukao preko gola.

Nažalost, nastavak je donio i baklje na terenu, bacili su ih naši navijači i bit će novih kazni.

A onda, kad se već činilo da nam nema spasa, ukazao se Mario Mandžukić. Zaboravili su ga na pet matara Talijani, a Mandžo je uspio primiti loptu i onda u padu opaliti od vratnice u mrežu za velikih 1:1 u 72. minuti. Treći je to pogodak Mandžukića na ovom Euru, izjednačio se s Džagoevim i Gomezom.

Našu reprezentaciju sad još čeka susret sa Španjolskom.

STADION: Gradski / Poznanj. Vrijeme prohladno. Gledatelja 37.096. Sudac: Howard Webb (Engleska) 6

HRVATSKA - ITALIJA 1:1

Hrvatska: Pletikosa 7.5, Srna 6.5, Ćorluka 6.5, Schildenfeld 6.5, Strinić 8.5, Rakitić 7.5, Vukojević 7, Modrić 7.5, Perišić 6 (
68. Pranjić 7), Mandžukić 8.5 (
90+3. Kranjčar), Jelavić 6 (
83. Eduardo). Izbornik Slaven Bilić

Italija: Buffon 7, De Rossi 6.5, Bonucci 6, Chiellini 5.5, Maggio 6, Marchisio 7, Pirlo 8.5, Thiago Motta 7 (
62. Montolivo 6), Giaccherini 6.5, Balotelli 7 (
70. Di Natale 6), Cassano 7 (
83. Giovinco). Izbornik Cesare Prandelli

Strijelci: 0:1 - Pirlo (39.), 1:1 - Mandžukić (72., Strinić)

Igrač utakmice: Ivan Strinić

 

Tijek susreta možete pogledati u našem Live-boxu.

Komentara 277

OB
-obrisani-
19:52 14.06.2012.

šteta.......

DU
Deleted user
19:03 14.06.2012.

tesko je biti optimista. Prije ce biti 2-0 nego 1-1.

MA
matia
18:31 14.06.2012.

jel to mamić ne da da dudu uđe?zašto ne ulazi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije