Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prikladni arsenal proizvoda

Njega muške kože – sve u samo deset minuta

Njega muške kože
Foto: PR FOTO
10.11.2016.
u 10:41

Njega kože muškaraca jednako je važna i zahtijeva drugačije proizvode od onih namijenjenih ženama. Naime, većina muškaraca svoju kožu lica gotovo svakodnevno brije te je njihova koža po prirodi grublja od ženske, ima veće pore i aktivnije žlijezde lojnice. Zato je potrebno oboružati se i prikladnim arsenalom proizvoda kojeg valja uskladiti s godišnjim dobima.

Negativni utjecaji iz okoline tijekom zime

Tijekom zime, zbog hladnog vjetra i niskih temperatura, uništava se zaštitni sloj lipida u koži koji su odgovorni za održavanje njene vlažnosti i obranu od bakterija. Dodamo li tome i boravak u zagrijanim prostorijama, ali i duge tople tuševe koji nam tako dobro prijaju po niskim temperaturama koje su na vratima, rezultat je jasno vidljiv – isušena koža.

Kako bi se muškarci obranili od ovih negativnih utjecaja iz okoline, tijekom zimskih mjeseci preporučljivo je korištenje krema s hidratantnijim svojstvima jer se koža više suši i potrebna joj je pomoć u zadržavanju vode. Ta se pomoć nalazi u kremama koje sadrže ključne sastojke poput glicerina, ureje ili hijaluronske kiseline, koja je sastavni dio naše kože i koži dubinski vraća vlagu.

Važno je i povremeno maknuti nečistoće nataložene dublje u porama kako bi vaša koža bila glatka i mekana. K tome, nakon odrađenog pilinga i brijanje će biti temeljitije budući da je površinski sloj kože odstranjen.

Foto: PR FOTO
alverde men piling-gel za lice, 100 ml – ovaj revitalizirajući piling gel za pranje lica s ekstraktom guarane temeljito odstranjuje nečistoću i suhe i odumrle ljuskice s kože, čime proljepšava izgled lica. Hidratantne je formula te štiti od isušivanja.

Važan je i piling tijela

Uz piling lica, preporučljivo je da muškarci povremeno pod tušem naprave i brzi piling tijela. To ne zahtijeva neke posebne rituale, napore ili proizvode. Važno je samo da se odstrane mrtve stanice kože kako bi u prvi plan došla mlada, svježa i lijepa koža. Pritom treba obratiti pozornost na tri ključna područja: leđa, prsa i trbuh. Najprije bi bilo dobro uz pomoć spužvice ili četke za kupanje kružnim pokretima oribati leđa, zatim, po nešto nježnijim pokretima, trbuh, ramena i prsa. Ostatak tijela je najbolje istrljati rukavicom za kupanje jer se tako lakše može doprijeti do svih dijelova tijela.

Foto: PR FOTO

Potrebno je zaštititi i usta

Usne su prilično osjetljive na vanjske utjecaje, zbog čega im je važno posvetiti povećanu pažnju tijekom zimskih mjeseci. Najbolji način za to je konzumacija dovoljnih količina tekućine, uz balzam za usne kojim ćete svoju kožu zaštititi izvana.

Labello balzam za njegu usana za muškarce, 4,8 g- Jedinstveni proizvod za njegu usana, namijenjen muškarcima. Sadrži jedinstvenu blagotvornu formulu koja pruža intenzivnu njegu i zaštitu usana. Prirodno regenerira ispucane i nadražene usne te štiti od vjetra i hladnoće.

Više informacija o posebnoj ponudi koju je dm pripremio za muškarce potražite na dm-drogeriemarkt.hr.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije