Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoku unatoč

Baldasar ustrajao u izboru svog sponzora za Turističku palaču

baldasar
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
26.09.2014.
u 12:59

Povjerenstvo je rekonstrukciju uz plodouživanje Turističke palače odlučilo dati tvrtki Valleus, nakon što je diskvalificiralo najbolju ponudu

Uskok istražuje natječaj oko dodjele plodouživanja Turističke palače u Splitu, potvrdio je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar na konferenciji za novinare koju je održao s članovima Komisije i njezinom predsjednicom i svojom zamjenicom Aidom Batarelo kako bi pokazao i rekao da čvrsto stoji iza njihove odluke.

Povjerenstvo je rekonstrukciju uz plodouživanje Turističke palače odlučilo dati tvrtki Valleus, nakon što je diskvalificiralo najbolju ponudu, F-Toursa International koji mjesečno nudi 8000 eura više od Valleusa, što pomnoženo sa 30 godina, koliko traje plodouživanje, znači milijunski prihod za grad Split. Prašina se podigla jer je otkriveno kako iza Valleusa stoji Stipe Mađor, koji je bio gradonačelnikov sponzor u kampanji i vlasnik je tvrtke koja je izdala jamstvo.

– Povjerenstvo je svoj posao obavilo stručno i profesionalno, smatram da smo sve ispravno napravili i da ništa nije sporno – rekao je Baldasar. Batarelo je ponovila da nije ni znala tko je vlasnik Valleusa ni tko je dao jamstvo.

– Kristina Duša je vlasnica i direktorica tvrtke koja je zadovoljila sve uvjete i dala najbolju ponudu. Ja ništa o toj firmi i ženi ne znam. Firma je tek osnovana, ali i u svijetu je trend da se za projektne zadatke osnivaju tvrtke. Ova je tvrtka donijela bankarsku garanciju od šest milijuna kuna i dokazala je da je ozbiljna ma tko iza nje stajao – rekla je Batarelo koju nije impresionirao mišljenje Ministarstva graditeljstva da građevinske tvrtke koje bi išle s F-Toursom u posao imaju traženi bonitet, a upravo zbog toga ih je Grad diskvalificirao i Batarelo kaže da ih kao povjerenstvo ne zanima kakva je situacija danas jer je F-Tours u projektnoj dokumentaciji dao važeće suglasnosti, ali stare dvije godine pa se ne vidi da zadovoljava uvjetima.

– Nema šanse da je povjerenstvo pogriješilo – zaključila je Batarelo. Na pitanje zašto su raspisali natječaj bez prava na žalbu, rekla je da je to zato što nisu donijeli odluku, već prijedlog koji ide na Gradsko vijeće i da nije riječ o javnoj nabavi.

>> Kačunić: Baldasar natječaj namjestio svom sponzoru!

Komentara 4

NB
Navrnuti Bracanin
13:50 26.09.2014.

U naj boljoj maniri Kim Jong Ila, Mao Tse Tunga, a društvu bi se mogao pridružiti i Josef Visarionović, veliki vojskovođa domovinskog rata generalisimus Barila raspisao je natječaj za upravljanjen društvenim dobrom bez prava žalbe i dodijellio rečenu nekretninu izbornonm sponzoru. U kuloarima se prića da bi ga USKOK mogao poslat kod zubara jer su velike šanse da mu istraga izbije zub. Pitanje za Milanovića: Ggdje ti je letvica? U podzemnom bunkeru valjda.

U1
ursus_1212
12:21 29.09.2014.

Plači zemljo moja s ovakvom vlasti. Otišao Kerum, došao drugi, različit, a opet isti. Kralj manistre!

MX
MXLCLGTG
13:34 26.09.2014.

Jeli povjerenstvo pogrijesilo ili pogodovalo utvrdice uskok ali ako je covjek sponzoriro neciju kampanju pa vrijeme je da se vrate usluge to je kod nas praksa zar ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije