Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRHOVNI SUD

Potvrđena presuda Dragi Tadiću za podmićivanje u slučaju Glavaš

Drago Tadić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
22.03.2017.
u 14:11

Cilj je bio pronalazak sudaca Vrhovnog suda koji bi za novac bili spremni utjecati na krajnji ishod presude Branimiru Glavašu

Vrhovni sud objavio je danas da se potvrđuje prvostupanjska presuda protiv Drage Tadića, koji je 2013. godine osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora zbog pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Branimira Glavaša.

Sud je time odbio žalbe USKOK-a i Tadića kao neosnovane. USKOK se žalio zbog odluke o kaznenoj sankciji i predložio da se pobijana presuda preinači tako da se optuženiku utvrde strože pojedinačne kazne zatvora i osudi ga se na jedinstvenu kaznu zatvora u duljem trajanju.

Osječkog poduzetnika USKOK je teretio da je tijekom lipnja i srpnja 2010. međusobno povezao u zajedničko djelovanje Srećka Jurišića, Sanju Marketić, Ivana Drmića i Božicu Ćavar Tadić (svi uvjetno osuđeni, nakon što su priznali krivnju), a cilj te grupe, prema optužnici, bio je da nađu suce Vrhovnog suda koji bi za novac bili spremni utjecati na krajnji ishod presude Branimiru Glavašu.

>> Pripremno ročište za novo suđenje Branimiru Glavašu

>> Vrhovni sud odbio prijedlog obrane da se spis u slučaju Glavaš prebaci u Osijek

Komentara 3

TG
tri groša
14:46 22.03.2017.

Fina gospoda. Treba li se čuditi slavonskom egzodusu? Tko bi normalan živio s tim konjokradicama?

KR
krakatau
14:45 22.03.2017.

Istinski domoljub i hadezeovac.

JO
jopa5
12:23 23.03.2017.

A tko su suci????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije