Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVETA JE STIGLA

Mirko premlatio Gonzagu i pobijedio u Krakowu: 'Hvala svim Hrvatima na podršci!'

Mirko Filipović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
11.04.2015.
u 23:08

Brazilac je napadao veći dio meča, ali u trećoj rundi Mirko je uputio udarac laktom, srušio Gonzagu i riješio sve u svoju korist

Mirko Filipović Cro Cop pobijedio je na UFC Fight Night 64 Krakow Gabrijela 'Napaa' Gonzagu u trećoj rundi prekidom nakon serije udaraca laktovima i šakama! Time je naš borac dobio toliko željenu osvetu za najteži poraz u karijeri, onaj otprije osam godina!

Već na samom ulasku u kavez vidjelo se da ovaj 40-godišnji Mirko izgleda spremnije, motiviranije i željnije "krvi" nego onaj otprije osam godina, koji kao da je htio sam da se sve što prije završi. No izgledao je i Gonzaga žestoko, u Mirku je vidio priliku da prekine niz od dva poraza i dobije novu priliku za napredak u UFC-u. I krenuo je sjajno, Mirko nije u prve dvije runde praktički uputio udarac, samo se branio i gubio snagu u parteru jer je Brazilac poput zvijeri tražio način kako doći do te pobjede.

Udarao je laktovima po Mirku, hvatao mu je stopalo i ruku pokušavajući napraviti polugu koja bi natjerala Cro Copa na predaju, ali nije išlo. Čak je i razbio arkadu našem borcu, krv se slijevala po licu i činilo se kao da ćemo vidjeti reprizu Manchestera iz 2007. godine. Osjećao je to i 'Napao' te napao, ponovno je otjerao Mirka na "žicu", ali u tim napadima dogodilo mu se što i u borbi za titulu protiv Randyja Coutourea te sad davne 2007. Spustio je gard, gledao gdje će udariti, ali umjesto toga dobio je snažan udarac laktom u glavu i pogubio se.

Mirko Filipović osjetio je "krv", bacio se na Gonzagu i udarao svim silama. Šakama, laktovima, bez milosti! Odolijevao je neko vrijeme Brazilac, ali minutu prije kraja treće runde, sve je bilo gotovo, osveta je stigla!

- Hvala navijačima na podršci, hvala svim Hrvatima na podršci, hvala svima koji su navijali za mene ovdje u Krakowu, hvala svima koji su navijali za mene pred malim ekranima, hvala mom timu koji me odlično pripremio - ushićeno je ponavljao pobjednik na hrvatskom, a potom i engleskom jeziku i otkrio što će prvo napraviti:

- Otuširat ću se, a onda idem kući u Hrvatsku!

>>Mirko se oglasio na Facebooku: Hvala svima, ova operacija je gotova

>> Evo kako su na Twitteru reagirali čelnik UFC-a, navijači, borci...

>> Pogledajte kako je Cro Cop nokautirao Gonzagu!

TIJEK MEČA:

Treća runda >>>> Gonzaga je napadao, imao više od borbe, ali Mirko je čekao priliku i dočekao ju, udario je Gonzagu laktom, srušio ga i nakon četiri minute riješio borbu u svoju korist!

Druga runda >>>> Mirko je bio u podređenom položaju, ali obranio se iako mu je pukla arkada

22:54 >>>> Mirko je dobio nezgodan udarac u prepone, ali i druga runda izgleda kao prva

Prva runda >>>> Uvjerljivo je otišla na stranu Brazilca, Mirko nije ništa napravio u napadačkom smislu, ali se odlično obranio!

22:51 >>>> Nakon što je bježao po kavezu, našao se na tlu, Gonzaga je mnogo ofenzivnije nastrojen i Mirko se sad mora boriti "za živu glavu". Gonzaga mu je uhvatio stopalo, izgledalo je kao će sve biti gotovo, ali Mirko se izvukao

22:47 >>>> Borba je počela!

22:41 >>>> Gonzaga je ušao u dvoranu i kavez uz pjesmu 'Mother' grupe Danzig

22:39 >>>> Dvoranom se prolomilo 'Wild Boys' grupe Duran Duran i Mirko Filipović Cro Cop ušao je kavez, izgleda motivirano

22:33 >>>> Napokon je stigao na red događaj večeri, uskoro će borci ući u arenu!

22:05 >>>> Počela je posljednja borba i uskoro ćemo gledati Mirka!

21:35 >>> Bore se Pawlak i Westscott, a potom Manuwa i Blachowicz. Nakon toga ono što svi čekamo!

>>>> Uvodni dio UFC eventa u Krakowu počinje u 17.15 sati. Na rasporedu je osam borbi. Potom kreće ono pravo. Od 21 sat na redu je glavni program. Prije Mirka i Gonzage su tri borbe. Naš bi borac trebao u kavez oko 22 sata.

>>>> Borci su u svlačionicama! Spremni su za izlazak u kavez u poljskom Krakowu. Konstantno svi o njima pričaju, samo da završe četiri preliminarne borbe

>>>> IZRAVNI prijenos dvoboja "Cro Cop vs. Gonzaga II" ovaj put ćete moći pogledati ISKLJUČIVO na Fight Channel PPV-u na Bnet i VipTV kablovskim platformama i na online streamu Fight Channela na adresi www.FCWorld.tv. Bnet i VipTV su odlučili "nagraditi" svoje vjerne gledatelje besplatnim PPV sadržajem te su otkupili prava za izravni TV prijenos i svojim će gledateljima poklonili besplatno ovaj borilački spektakl.  Tako će svi pretplatnici Bneta i VipTv-a ekskluzivno uživati u dvoboju "Cro Cop vs. Gonzaga II".

>> Cro Cop: Za djeda od 40 godina osjećam se jako dobro

>>Cro Copa sam nokautirao jer me podcijenio, a ta pobjeda najveća je u mojoj karijeri

>>'Ne znam hoću li uspjeti, ali umrijet ću pokušavajući uzvratiti za neke poraze!'

Komentara 120

IV
Ivan985
23:08 11.04.2015.

Loše je izgledalo, al to je teška kategorija, jedan dobar udarac i sve se preokrene. Bravo Mirkoooooo!!!

HA
Hancov
21:51 11.04.2015.

Sretno ti bilo Hrvatino!

HL
HV_LAKI102
21:38 11.04.2015.

Sa srecom Legendo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije