Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonska tvrtka

Sigmat se okrenuo izvozu pa mu i u krizi promet raste

sigmat
Ivcica Galović/PIXSELL
08.12.2012.
u 11:44

Pratimo na što tržište reagira i onda pojačavamo proizvodnju tih proizvoda, kaže vlasnik i direktor Sigmata Mato Sigurnjak

Poslovni rezultati Sigmata iz Gromačnika ove su godine u proizvodnom dijelu bili šest posto, a u trgovinskom čak 15 posto bolji nego lani. Na tu metaloprerađivačku tvrtku sa 38 zaposlenih, koja se bavi proizvodnjom ograda, protupožarnih stubišta, nadstrešnica i drugih proizvoda od čelika, inoksa i aluminija, ali i trgovinom, kriza nije ostavila trag. Rješenje je našla u okretanju inozemnom tržištu.

– U zemlje nastale raspadom Jugoslavije najvećim dijelom izvozimo opremu za zavarivanje, ali naši su proizvodi prisutni i na njemačkom, austrijskom, švedskom i zapadnoeuropskim tržištima. Pratimo na što tržište reagira i pojačavamo proizvodnju tih proizvoda – kaže vlasnik i direktor Mato Sigurnjak.

U tvrtki sa 26 godina dugom tradicijom iz malog sela nedaleko od Slavonskog Broda stalno razvijaju nove proizvode i uvode novu tehnologiju. Kooperanti su nekoliko velikih hrvatskih tvrtki poput Đure Đakovića, Končara, TPK. Najveći kooperantski partner su im Specijalna vozila, za koja rade razne komponente u sklopu programa borbenih oklopnih vozila. Gromačani svake godine posluju pozitivno, a dobitak reinvestiraju u svoje objekte i postrojenja.

– U prilog nam ide i to što nismo dizali kredite, nego imamo svoja obrtna sredstva. Ove se godine na tržištu osjetilo da neke tvrtke ne mogu isporučivati robu, jer je nemaju. Mi smo uvijek imali robe zato što smo platežno slobodni – zaključio je Sigurnjak.

>>Cijena otkaza u Hrvatskoj mizerna, u Europi gora samo Letonija

 

 

Komentara 1

Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
14:23 08.12.2012.

Pa naravno da ne osjeća krizu kada je mudar čovjek koji u vrhu tvrtke ne dozvoljava kompromis nego zapošljava samo iznimno stručne ljude koje motivira plaćom. Slučajno živim nekoliko kilometara dalje ali sam čuo sve najbolje o toj firmi. Ako znaš i hoćeš- radiš, a ako ne - letiš. I to je dragi moji gledatelji to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije