Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pongo

Domaća aplikacija za anonimne razgovore na Apple Storeu: 'U historyju sam dečku vidjela gay porniće...'

Pongo
Foto: Pongo
1/7
06.10.2016.
u 11:06

Pongo je, kaže autor Bojan Pavić, u sličnoj kategoriji aplikacija kao globalno poznati Whisper, ali s potpuno drukčijim pristupom

Jeste li ikada htjeli anonimno potpunim strancima ispričati svoje tajne? Na Apple Storeu postoji aplikacija koja vam omogućuje upravo to, a djelo je dvojice diplomiranih FER-ovaca iz Zagreba.  

– Pongo je aplikacija na kojoj nema stvarnih imena. Samo izaberete nadimak i možete razgovarati potpuno otvorenu o svemu. Postoji niz Soba (Rooms) gdje se možete pridružiti razgovoru o svim temama koje vas zanimaju. Na aplikaciji je prirodno moguće i privatno upoznavati nove ljude te chatati s njima jedan na jedan – kaže nam Bojan Pavić (30), koji je aplikaciju razvio s 24-godišnjim bratom Davorom. Davor radi na backendu, Bojan na klijentu, dok sav ostali posao obavljaju zajedno. Početna ideja i razvoj aplikacije krenuli su u veljači ove godine.

– Postoji cijeli niz životnih situacija i tema o kojima je jednostavno nemoguće otvoreno pričati, kako na popularnim društvenim mrežama kao što su Facebook i Instagram, tako i u stvarnom životu. Zato smo razvili Pongo gdje komunikacija pod nadimkom omogućuje otvoren razgovor o svim tim temama, i dodatno, povezivanje s novim ljudima s kojima dijelite zajedničke interese – objašnjava Bojan.  

Pongo je, kaže, u sličnoj kategoriji aplikacija kao globalno poznati Whisper, ali s potpuno drukčijim pristupom.  

– Whisper je zasnovan na puno površnijoj interakciji s kratkim i površnim jednosmjernim ispovijestima. Na Pongu korisnici s druge strane uistinu vode prave razgovore o pitanjima i temama koje dijele, i to na puno sadržajniji i dublji način – kaže Pavić.  

Aplikacija je zasad (besplatno) dostupna samo za Appleove uređaje. Pavić kaže da dobivaju dosta upita oko verzije za Android, najčešće od postojećih korisnika koji pitaju za prijatelje koji koriste Android.  

– Radimo na tome, no trenutačno nemamo konkretne rokove – kaže Pavić.  

Reakcijama na postojeću verziju su zadovoljni.  

– Sretni smo jer je aplikacija odlično prihvaćena kod korisnika. Pongo je konstantno među top aplikacijama na hrvatskom app storeu u kategoriji socijalnih mreža. Aplikacija je posebno popularna među mladom publikom, posebice onom starosti između 18 i 20 godina – kaže Pavić, dodajući da na servisu dominiraju djevojke, pa tako ne čudi što su uz osobne teme popularne i teme poput šminke i mode.

>> PolitikoN1 GO: Aplikacija uz pomoć koje možete uloviti sve političare i postati premijer

Komentara 1

Avatar Koncentriran
Koncentriran
11:43 06.10.2016.

Ja na VL. idem uvjek preko VPNa. A ta aplikacija cim je u Appel Store više nije anoninma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije