Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Motociklizam

Pogodio taktiku: Marquez stigao do treće pobjede ove sezone

Marc Marquez
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
17.07.2016.
u 17:25

Marc Marquez (Honda) stigao je do svoje treće pobjede u ovoj sezoni Svjetskog prvenstva u klasi MotoGP te četvrtog trijumfa na Velikoj nagradi Njemačke u nizu

Španjolski motociklist Marc Marquez (Honda) stigao je do svoje treće pobjede u ovoj sezoni Svjetskog prvenstva u klasi MotoGP te četvrtog uzastopnog trijumfa na Velikoj nagradi Njemačke.

Dvostruki svjetski prvak u ovoj klasi donio je najbolju odluku tijekom utrke u kojoj se na početku mučio na kišnim gumama, na vrijeme je osjetio promjenu uvjeta na stazi, zamijenio motocikl i prešao na gume za suhe uvjete, što mu je donijelo prednost u odnosu na konkurente koji su zakasnili s tim potezom.

Na suhim gumama Marquez je imao čak četiri sekunde bolja vremena po krugu u odnosu na tada vodeće vozače koje je dostigao i prestigao šest krugova prije kraja.  

Drugi je na Saschenringu bio Britanac Cal Crutchlow (Honda), a treći Talijan Andrea Divizioso (Ducati).

Marquez je pobjedom povećao vodstvo u odnosu na sunarodnjaka Jorgea Lorenza (Yamaha) na 48 bodova prednosti, a trećeplasirani Talijan Valentino Rossi (Yamaha) zaostaje 59 bodova.

Sljedeća, deseta utrka nove sezone na rasporedu je 14. kolovoza na Red Bull Ringu, a vozit će se za Veliku nagradu Austrije.

>>Tragedija: Španjolski motociklist poginuo tijekom treninga za VN Katalonije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije