Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gormula 1

Nico Rosberg najbrži na drugom slobodnom treningu u Belgiji

Nico Rosberg
Reuters/PIXSELL
22.08.2015.
u 09:16

Iako su zaostaci u odnosu na Mercedes veći nego na prvom slobodnom treningu, Red Bull je zadržao dobru formu – Ricciardo i Kvjat su zauzeli vrlo dobro treće i četvrto mjesto.

Mercedesov vozač Nico Rosberg je ponovno bio najbrži na stazi Spa-Francorchamps, piše GP1. Nijemac je postavio vrijeme od 1:49.385 zahvaljujući kojem je bio tri desetinke brži od timskog kolege Lewisa Hamiltona. Treći je i na drugom slobodnom treningu bio Red Bullov vozač Daniel Ricciardo.

Aktualni svjetski prvaci su na drugom slobodnom treningu pokazali još bolju formu te su povećali svoju prednost u odnosu na suparnike. Veselje je pola sata prije kraja umanjilo puknuće stražnje desne gume na bolidu Nice Rosberga. Nijemac je nakon toga izgubio kontrolu na pravcu prije Blanchimonta, ali je imao dosta sreće jer nije bilo nikakvog kontakta s ogradom ili drugim vozačima. Suci su pokazali crvenu zastavu, a uzorci sa staze su poslani u Pirelli. Talijani će kasnije otkriti i obznaniti uzrok raspadanja stražnje desne gume.

Iako su zaostaci u odnosu na Mercedes veći nego na prvom slobodnom treningu, Red Bull je zadržao dobru formu – Ricciardo i Kvjat su zauzeli vrlo dobro treće i četvrto mjesto. Peto vrijeme je zabilježio Kimi Raikkonen u Ferrariju, a slijede ga Nico Hulkenberg u Force Indiji i Romain Grosjean u Lotusu. Francuz je u posljednjim sekundama treninga svoj bolid zaustavio na stazi zbog problema s pogonskom jedinicom.

Par minuta nakon što je nastavljena akcija na stazi poslije incidenta Nice Rosberga, Marcus Ericsson je izazvao drugu crvenu zastavu poslijepodnevnog treninga. Šveđanin je izgubio kontrolu na rubniku te je nakon toga udario u ogradu. Sauberov vozač je prošao bez ozljeda, a suci su pet minuta prije kraja označili zelenu zastavu i nastavak treninga. Krug najbrže desetorice su zatvorili Felipe Nasr i Sebastian Vettel.

Williamsovi vozači su ponovno, vjerojatno namjerno, ostali u sjeni svojih suparnika; Bottas je bio tek 14., a Massa 16. Isto se ne može reći za Buttona i Alonsa koji su danas iza sebe ostavili samo bolide Manor Marussije. Britanac i Španjolac su zbog višestrukih promjena komponenti pogonske jedinice dobili kazne od 25, odnosno 30 mjesta, pa će u sutrašnju utrku krenuti iz posljednjeg startnog reda.

Treći slobodni trening se vozi danas u 11 sati.

Komentara 1

KS
krao_sam
10:41 22.08.2015.

Pocnite gledati MotoGp ,puno je zanimljivije, vise prestizanja, padova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije