Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MERCEDES SE ISPRSIO

Hamilton prestigao Balea i postao najplaćeniji sportaš u Britaniji

Lewis Hamilton
Reuters/PIXSELL
20.05.2015.
u 13:32

Gareth Bale bio je s 28 milijuna eura godišnje najplaćeniji, ali s plaćom od 35 milijuna eura prestigao je prvak u Formuli 1

Lewis Hamilton dobio je novi ugovor u Mercedesu, a sigurno će biti zadovoljan jer itekako je izdašan. Iako se ne zna točna brojka, zna se da će biti minimalno 35 milijuna funti godišnje, čime postaje najplaćeniji britanski sportaš.

Naime, dosad je to s 28 milijuna eura godišnje bio Velšanin Gareth Bale, nogometaš madridskog Reala. Ali njegovi uspjesi ne mogu se mjeriti s onima aktualnog svjetskog prvaka u Formuli 1. Uostalom, zato se oprezni Mercedes i odlučio biti ovako darežljiv, što nije čest slučaj. No morali su se osigurati da im glavni vozač ostane zadovoljan i ne pobjegne.

Kao McLarenu 2013. godine. Proveo je u toj momčadi cijelu karijeru, od djetinjstva, no htio je nove izazove. Ali i ugovor koji nije mogao dobiti kod njih. Mercedes je priliku osjetio i iskoristio, a posao je vrijedio 84 milijuna eura za tri godine. To ističe dogodine i Mercedes se osigurao na dodatne tri.

Na kraju priče, Hamilton je sad dostigao Fernanda Alonsa iz Ferrarija, koji godišnje zarađuje 35 milijuna eura, a prestigao je Sebastiana Vettela koji zarađuje 30 milijuna eura godišnje.

Možda mu sve to skupa pomogne da osvoji treću titulu i drugu uzastopnu. Time bi ušao u istu rečenicu s trostrukim osvajačima Ayrtonom Sennom, Sir Jackieom Stewartom, Sir Jackom Brabhamom, Nikijem Laudom i Nelsonom Piquetom.

>> Boksač zarađuje najviše na svijetu, a evo tko zarađuje najviše u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije