Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŽAVA ODLUKU

Button: Išlo mi je na živce pomaganje preko radija

Jenson Button
DPA/Pixsell
26.09.2014.
u 16:30

- Mladim vozačima se govori kada trebaju ići brže, kada trebaju kočiti, koliko zagrijati određene komponente, koliko potrošiti goriva – to me jako živciralo, smatra Button.

Svjetski prvak iz 2009. i najiskusniji vozač u Formuli 1, 34-godišnji Jenson Button potpuno podržava FIA-inu odluku da se vozačima zabrani pomaganje preko timskog radija. McLarenov vozač smatra da bi vozači trebali voziti bez ičije pomoći i učiti iz vlastitih grešaka.

- Ako ograničenja radijske komunikacije doista budu onakva kakva su trebala biti, u smislu da nam se ništa ne govori, nemam ništa protiv jer bi tako i trebalo biti. Svoje zadaće i planove bi trebali razraditi unaprijed. Mislim da su iskusniji vozači bolji u tome. Mladim vozačima se govori kada trebaju ići brže, kada trebaju kočiti, koliko zagrijati određene komponente, koliko potrošiti goriva – to me jako živciralo.

- Kada sam se ja utrkivao radio sam greške, učio sam iz njih te sam iz toga izvukao pouke kao vozač ali i pojedinac. Ako se mene pita, način na koji sam ja učio bio je najbolja škola.

>> McLaren optužuje Red Bull zbog kodiranih poruka

>> Više pročitajte na GP1.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije