Tajne dvorca

Zagreb vraćen kroz vrijeme u doba Srednjeg vijeka

Foto: Zoran Vitas
Zagreb vraćen kroz vrijeme u doba Srednjeg vijeka
28.02.2015.
u 12:11
Na život Kaptola i Gradeca tog doba podsjetio nas je kanal Viasat History u vlasništvu međunarodne tvrtke Modern Times Group
Pogledaj originalni članak

Jučer je originalnom priredbom u zagrebačkoj Galeriji Lav kod Kamenitih vrata Zagreb vraćen kroz vrijeme u doba Srednjeg vijeka.

Na život Kaptola i Gradeca tog doba podsjetio nas je kanal Viasat History u vlasništvu međunarodne tvrtke Modern Times Group prisutne u više o 140 zemalja: History je tako promovirao novu dokumentarnu seriju Tajne dvorca, koju će se moći pratiti od 4. ožujka srijedom od 20 sati.

U toj novoj dokumentarnoj seriji povjesničari Ruth Goodman, Peter Ginn i Tom Pinfold kreću u projekt građenja pravog srednjovjekovnog dvorca koristeći se isključivo alatima, tehnikama i materijalima kojima se koristilo u 13. stoljeću.

>>Srednji vijek, kmetovi, ratovi i princeze vladali Medvedgradom

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar lola lola
lola lola
09:02 29.10.2017.

Dajte molim vas, kakvi krizarski vitezovi u Zagrebu. Zagreb je tad bio pun obrtnika, trgovaca, mesara i popova a ne vitezova. Pokazite vi lijepo obicni puk u njihovom svakidasnjem zivotu i radu, to bi bilo zanimljivije nego neki uglancani francuski trubaduri i vitezovi.