Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajne dvorca

Zagreb vraćen kroz vrijeme u doba Srednjeg vijeka

Tajna dvorca
Zoran Vitas
28.02.2015.
u 12:11

Na život Kaptola i Gradeca tog doba podsjetio nas je kanal Viasat History u vlasništvu međunarodne tvrtke Modern Times Group

Jučer je originalnom priredbom u zagrebačkoj Galeriji Lav kod Kamenitih vrata Zagreb vraćen kroz vrijeme u doba Srednjeg vijeka.

Na život Kaptola i Gradeca tog doba podsjetio nas je kanal Viasat History u vlasništvu međunarodne tvrtke Modern Times Group prisutne u više o 140 zemalja: History je tako promovirao novu dokumentarnu seriju Tajne dvorca, koju će se moći pratiti od 4. ožujka srijedom od 20 sati.

U toj novoj dokumentarnoj seriji povjesničari Ruth Goodman, Peter Ginn i Tom Pinfold kreću u projekt građenja pravog srednjovjekovnog dvorca koristeći se isključivo alatima, tehnikama i materijalima kojima se koristilo u 13. stoljeću.

>>Srednji vijek, kmetovi, ratovi i princeze vladali Medvedgradom

Komentara 1

Avatar lola lola
lola lola
09:02 29.10.2017.

Dajte molim vas, kakvi krizarski vitezovi u Zagrebu. Zagreb je tad bio pun obrtnika, trgovaca, mesara i popova a ne vitezova. Pokazite vi lijepo obicni puk u njihovom svakidasnjem zivotu i radu, to bi bilo zanimljivije nego neki uglancani francuskii trubaduri i vitezovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije