Potpora sindikata

Zagreb se priprema za globalni prosvjed u subotu

Foto: AFP/PIXSELL
Zagreb se priprema za globalni prosvjed u subotu
10.10.2011.
u 15:08
Među prvima svoje su sudjelovanje na prosvjedu koji će se održati 15. listopada u 18 sati na Jelačićevu trgu potvrdili Nezavisni hrvatski sindikati.
Pogledaj originalni članak

Zagreb odbrojava dane do subote 15. listopada i ubrzano se priprema za globalni prosvjed koji ima sve više pristaša i na Facebook-grupi i među udrugama, studentskim pokretima te sindikatima.
Među prvima svoje su sudjelovanje na prosvjedu, koji će se održati 15. listopada u 18 sati na Jelačićevu trgu, potvrdili Nezavisni hrvatski sindikati.

Kako je objasnio Krešimir Sever, predsjednik NHS-a, sudjelovanje na prosvjedu koji se organizira na globalnoj razini, a kojim će se boriti protiv utjecaja neoliberalizma, multinacionalnih korporacija, financijskih institucija i s njima povezanih političkih elita na živote građana slobodan je izbor svakog radnika.

– Ali smatramo da sprega politike i financija, koje nam svakoga dana udaraju po leđima, traže da se odazovemo prosvjedu – prozvao je Sever.
Za prosvjed nema dugotrajnih priprema kao kada organiziramo sindikalne prosvjede pa osiguravamo i autobuse ne bi li naši članovi iz drugih krajeva Hrvatske stigli u Zagreb, ali nadam se dobrom odazivu – dodaje Sever.

U prosvjed je pozvao sve radnike pod sloganom „Dosta pohlepe – radnik je iznad profita“.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JA
jalnus
20:11 10.10.2011.

Tak treba