SATOSHI ISHII PODUČAVAO SPORTAŠE S INVALIDITETOM

Velikogorički džudaši: Ovo je čudo! Treniramo s olimpijskim prvakom

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Satoshi Ishii
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Satoshi Ishii
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Satoshi Ishii
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Satoshi Ishii
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Satoshi Ishii
01.05.2019.
u 06:30
Japanac s hrvatskim državljanstvom darovao je honorare od MMA mečeva dječjem domu u Nazorovoj
Pogledaj originalni članak

Ne mogu vjerovati, ovo je čudo! I velika čast. Nikad nisam ni pomislila da ću trenirati s olimpijskim prvakom – kazala je Laura koja boluje od cerebralne paralize i godinama uspješno trenira džudo.

Zajedno s kolegama iz velikogoričkoga Kluba osoba s invaliditetom Fuji, ali i njihovim prijateljima iz Pinkyja, iznenadio ju je Satoshi Ishii, japanski MMA borac iz tima Mirka Filipovića koji je došao s njima trenirati.

Gdje si bio ‘91.?

Ishii je 2008. u Pekingu osvojio olimpijsko zlato u džudu, a prije dvije se godine doselio u Hrvatsku i toliko se u nju zaljubio da je odlučio ostati i boriti se pod našom zastavom. Morao se tridesetdvogodišnjak odreći japanskoga državljanstva da bi dobio hrvatsko, no nije mu, istaknuo je, nimalo žao. A da je riječ o veoma velikodušnom sportašu, svjedoči i to što je novac od zarade u posljednjim MMA mečevima darovao Dječjem domu u Nazorovoj.

– Želio sam pridonijeti Hrvatskoj koja mi je donijela toliko sreće. Ljudi su ovdje predivni, nema diskriminacije, a i vrijeme je lijepo. Sve su to razlozi zbog kojih volim ovu zemlju. I sve što radim, radim za Hrvatsku, a u to se uklapa i moj humanitarni rad koji je usmjeren na djecu – rekao je Ishii. Hrvatski jezik već dobro razumije, ali još se njime ne služi.

– Znam reći “bok”, “hvala”, “molim”... I “Gdje si bio 91.?” – nasmijao se simpatični hrvatski Japanac koji je oduševio velikogoričke džudaše koje je strpljivo podučavao vještinama toga sporta.

Njegova je ideja bila da odradi trening s članovima Fujija, i to čim je za njih čuo na “jednoj cugi”. I susret su brzo dogovorili, kazale su Sanja Beladio i Marina Drašković, koje su klub osnovale prije šest i pol godina.

– Cilj nam je bio da djeca s poteškoćama u razvoju rade zajedno s džudašima iz Pinkyja i pokazalo se da je to dobro za obje skupine. Suradnja je odlična, a mi pokušavamo dovesti što mlađu djecu da se susreću s džudašima s posebnim potrebama kako ne bi imali predrasude prema drugačijima – istaknule su trenerice.

I ja ću njegovim stopama

Ishiijevim je dolaskom bio oduševljen i Hrvoje, koji kao pinkyjevac trenira već osam godina.

– Baš poput Satoshija, i ja ću jednom biti olimpijac – kazao je.

Tomislav Lubenjak gurao auto 106 km

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZA
ZAZ
07:00 01.05.2019.

Moj naklon Satoshi I. 🙏🖐️

SA
samoborka
08:54 01.05.2019.

Džudo? Mislite judo? Sramota.