akademija zdravog kuhanja

Vege je zdravo i ukusno, a uopće nije komplicirano

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
vege radionica
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
vege radionica
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
vege radionica
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
vege radionica
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
vege hrana
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
vege hrana
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
vege hrana
09.12.2015.
u 19:50
Trideset sam godina kuhala kao i većina drugih ljudi u Hrvatskoj, ali onda sam odlučila probati nešto novo, kazala je polaznica Irena Gelo
Pogledaj originalni članak

Sve smo više zasuti raznim savjetima o tome što to znači zdravo jesti pa se mnogim ljudima čini da se moraju odreći delicija koje vole, a često misle i da je vegetarijanska prehrana jednolična i komplicirana.

U razbijanju predrasuda pomaže i Vanja Varga, jedna od voditeljica ciklusa radionica na Akademiji zdravog kuhanja u Centru za kulturu prehrane na Nazorovoj 18, kojemu su suorganizatori Ordinacija.hr, Večernji list i Dobar tek Spar, čije se namirnice koriste u pripremanju jela.

Na ovotjednoj su radionici polaznici mogli naučiti sve o pripremi vege burgera, paštete od oraha, čokoladnih energetskih kuglica i mnogih drugih specijaliteta vegetarijanske kuhinje koji pokazuju sve prednosti takve prehrane

.– Trideset sam godina kuhala kao i većina drugih ljudi u Hrvatskoj, ali onda sam ovog ljeta zbog zdravstvenih problema odlučila probati nešto novo i iznimno sam zadovoljna rezultatima – kazala je Irena Gelo, jedna od polaznica radionica, koja je sudjelovala u izradi vege quichea od krumpira nadjevenog smjesom vege gyrosa, tofua, češnjaka, maslinova ulja, brokule...

Ipak, osim same želje za promjenom prehrane, polaznike na Akademiju zdravog kuhanja ponajprije privlači druženje i učenje u dobrom društvu, gdje su i ovaj put zajednički uz pomoć voditeljice Vedrane Varge kuhali i kušali jela koja se jednostavno svladaju i brzo naprave.

Tema ciklusa radionica “Zdravo, brzo, vege” nastavlja se 14. i 16. prosinca, a iduća će biti “Bez glutena i laktoze” u siječnju. Cijena je 150 kuna, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na info@kulturaprehrane.hr ili na broj 01/481-4466.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

LO
lojtra1
23:14 09.12.2015.

Ove simpatične "curke" na slici izgledaju zaista "napaćeno". Odnosno spremne za intenzivnu dohranu u nekoj pravoj obitelji :)

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:07 10.12.2015.

Cudno mi je da gotovo svi vegetarijanci i veganeri brinu samo o svojem zdravlju, a ne spominju zastitu zivotinja i da ne jedu meso iz etickih razloga, jer taj razlog je kod mene cisto gore na listi....trebao bi svatko ko jede meso posjetiti farmu zivotinja, pratit ih u smrt i klati ih, pa da vidimo dal bi im snicel jos smekal...ali...svaki po svojem cefu...nemam namjere misionirati...samo velim....kaj ne...

TR
Trnjanec
08:31 10.12.2015.

Joj kak mi se sad jedu krvavice...