Sindikat biciklista preporučuje:

Upis u Biciklistički registar smanjuje rizik od krađe, a jednostavan je

Upis u Biciklistički registar smanjuje rizik od krađe, a jednostavan je
21.08.2015.
u 13:00
Svrha baze na www.bicreg.info je smanjenje krađe bicikala, jer kad se bicikl pohrani i evidentira, dostupan je za provjeru
Pogledaj originalni članak

Kako bi doskočili kradljivcima bicikala, Sindikat biciklista na svojim Facebook stranicama preporučuje svojim članovima upis u Biciklistički registar, i to putem portala Bicreg (www.bicreg.info).

–Svrha ove baze je smanjenje krađa bicikala, te olakšavanje pronalaska vlasnika ukradenog bicikla. Jednom uneseni bicikl bit će pohranjen u bazi i dostupan za provjeru u svakom trenutku. Ako bicikl bude ukraden, vlasnik odmah treba prijaviti krađu. Kada kradljivac proba prodati bicikl kupac jednostavno provjeri broj okvira, vidi da je bicikl ukraden, te cijelu stvar prijavi policiji - pišu iz Sindikata biciklista. Registar smanjuje šansu od krađe bicikla i putem naljepnica, koje se mogu kupiti za 30 kuna, a koja se postavlja na bicikl. Pod istim brojem bicikli su popisani i u Registru, a tamo je i lista ukradenih bicikala.

–Povećala se i osvještenost biciklista pa bicikle više ne zaključavaju jednostavnim lokotima, a i Grad Zagreb je prvi put nakon mnogo godina na desetak lokacija postavio 100 "klamerica" za držanje, koje su mnogo sigurnije od klasičnih spirala - kaže Marko Stančec iz Sindikata biciklista, te dodaje da je kod spirala lako odšarafiti bicikl i odnijeti ostatak bicikla. Za razliku od njih, klamerice su dovoljno visoke da se bicikl pričvrsti za okvir, čime se kradljivcima otežava "posao".

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Hazl113
Hazl113
20:11 07.09.2015.

Registrirao sam bicikl, ali kada sam postavio pitanje i sigurnosti podataka, odgovor nisam dobio. Kada bicikl prijavljuješ moraš napisati podatke o biciklu i sebi i ako vješt informatičar upadne i ukrade te podatke, točno zna gdje može naći pojedini bicikl.