plac-patrola

Ukusni kuhani oslić ide dobro uz zelenu salatu i povrće

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Ukusni kuhani oslić ide dobro uz zelenu salatu i povrće
Foto: Privatni album
Robert Demo
Autor
Mateja Šobak/VLM
09.01.2014.
u 11:20
Danica Dumbović na posebnom je režimu prehrane te će za ručak spremati lagano jelo čiji će dio iskoristiti i za večernju juhu
Pogledaj originalni članak

Sastojci: 1/2 kg oslića - 22 kune; 1 kg zelene salate - 11 kuna; začini i povrće po želji

Postupak:
Čest kupac na najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici Dolac jest i Danica Dumbović. Kako kaže, na placu uvijek se može pronaći nešto zdravo, a ujedno i brzo za pripremiti. Za ručak Danica će, kako je na posebnom režimu prehrane, pripremiti kuhanog oslića kojeg će pojesti uz laganu zelenu salatu.

Vodu u kojoj će se kuhati oslić iskoristit će i od nje napraviti još i ukusnu juhu koja će zatim biti za večeru. Oslića sprema na način da ga uroni u kipuću vodu u kojoj su se prethodno iskuhali peršin, mrkva, češnjak.
- Začini se mogu staviti po želji, meni nekako najviše odgovaraju ovi, ali može se staviti povrće koje osoba voli, možda koji luk i zdravi obrok je brzo gotov - preporučila je Danica Dumbović koja i inače svoje povrće, ali i ribu, koju često jede, nabavlja na Dolcu. A zahvaljujući neobično visokim temperaturama, kumice još uvijek imaju svježeg povrća s vrtova.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.