DOBRE VIJESTI

U Zagrebačkoj županiji nema novooboljelih

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Testiranje na COVID
Foto: Duško Jaramaz/Pixell
maska
Foto: Getty Images
testiranje
20.04.2020.
u 11:14
Najviše je slučajeva dosad zabilježeno u Velikoj Gorici, njih 38
Pogledaj originalni članak

Dobre vijesti stižu iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije Zagrebačke županije. Danas nema novozaraženih virusom COVID-19, tako da je ukupan broj trenutačno još uvijek 124. Do sada je, podsjetimo se, izliječena 21 osoba, a tri su preminule.

Najviše je slučajeva zabilježeno u Velikoj Gorici, njih 38 te 29 u Zaprešiću. U Svetoj Nedjelji ih je ukupno 16, Dugom Selu 14, a Ivanić-Gradu 11. Najmanje ih je, pak, u Samoboru, i to devet slučajeva, pet ih je u Svetom Ivanu Zelini, a po jedan je u Jastrebarskom i u Vrbovcu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.